Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 20-01-2001

Politiebericht Utrecht: district Lekstroom, 12.00 uur
Aanrijding letsel

NIEUWEGEIN Op vrijdag 19 januari omstreeks acht uur in de ochtend vond een ernstige aanrijding plaats op de Plettenburgerbaan. Bij de aanrijding waren drie voertuigen betrokken. Een van de bestuurders, een 26-jarige inwoonster van Houten, bleek bekneld te zitten in haar voertuig.

De aanrijding was ontstaan doordat een 30-jarige inwoner van Houten met zijn auto, komend vanuit de richting Martinbaan, een ander voertuig aan het inhalen was. Dit voertuig werd bestuurd door een 35-jarige inwoner van Utrecht. Tijdens het inhalen raakte de bestuurder uit Houten met de achterzijde de voorzijde van de Utrechter en kwam vervolgens via de berm op het weggedeelte voor het tegemoetkomende verkeer terecht. Op dat moment reed daar de 26-jarige vrouw uit Houten met haar auto.

Beide voertuigen raakten elkaar frontaal. De vrouw moest door de brandweer bevrijd worden uit haar benarde positie. Zij werd evenals de bestuurder die haar had aangereden met onbekend letsel overgebracht naar het U.M.C.. Door de ravage die was ontstaan moest het verkeer door de politie enige tijd worden omgeleid.

Toezicht parkeren

HOUTEN Door de politiesurveillanten werd op vrijdag 19 januari toezicht gehouden op het parkeren door automobilisten van hun voertuig rondom winkelcentrum het Rond. Tijdens de controle bleken 14 personenautos niet op juiste wijze te zijn geparkeerd of niet voorzien te zijn van een verplichte parkeerschijf in de blauwe zone.

Aanrijding, bestuurder onder invloed met ontzegging.

NIEUWEGEIN Op vrijdag 19 januari, omstreeks elf uur in de avond, werd de politie gestuurd naar de kruising Graaf Florisweg met de Jutphasestraatweg voor een aanrijding. Ter plaatse trof de politie twee voertuigen aan. Een 31-jarige inwoner van IJsselstein bleek met zijn voertuig geen voorrang bleek verleend te hebben.

Deze bestuurder bleek niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Na onderzoek bleek door de rechter zijn rijbevoegdheid te zijn ontnomen. De verdachte bleek onder invloed van alcoholhoudende drank en werd aangehouden.

Aan het bureau bleek uit de ademanalyse dat de verdachte 2 promille aan alcohol in het lichaam had. Tegen de verdachte werden diverse processen-verbaal opgemaakt.

Brandstichting, daders aangehouden

IJSSELSTEIN Op zaterdag 20 januari, omstreeks half een in de nacht werd door getuigen gemeld dat er in een vuilcontainer brand werd gesticht aan de Kruideniersweg. De getuige had gezien dat dit door twee onbekende mannen werd gedaan en was achter het tweetal aangegaan. Inmiddels werd door hem de politie gewaarschuwd.

De politie kon aan de hand van het opgegeven signalement twee mannen uit IJsselstein aanhouden van 20 en 18 jaar oud. Beiden werden ingesloten voor nader onderzoek.