Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 20-01-2001

Politiebericht Utrecht: district Heuvelrug, 12.30 uur
Overval

VEENENDAAL Op vrijdagavond 19 januari vond omstreeks negen uur een gewapende overval plaats op een winkel in de Scheepjeshof. Twee nog onbekende mannen kwamen de winkel binnen en dwongen de vier aanwezige personeelsleden op de grond te gaan liggen. Nadat de overvallers de kluis hadden leeggehaald verlieten de mannen met een nog onbekende buit de winkel via de achterzijde aan de Zandstraat. De politie onderzoekt de overval.

Straatroof

VEENENDAAL Een 32-jarige inwoonster van Veenendaal is vannacht rond kwart voor een op de Veenslag beroofd van haar tas. De vrouw werd door een nog onbekende man met een vuurwapen bedreigd. Nadat de vrouw haar tas had afgegeven, liep de man weg in de richting van de Hoornzwaluw.
Het signalement van de dader luidt: 20-25 jaar, getinte huidskleur,
1.70-1.75 m. lang, kort zwart krullend haar. De man droeg een donkerblauw winterjack met een witte horizontale bies over de borst. De politie verzoekt getuigen van de straatroof contact op te nemen met het bureau in Veenendaal via 0900-8844.

Alcoholcontrole

MAARN De politie heeft vrijdagavond op de Amersfoortseweg een alcholcontrole gehouden. In totaal werden 78 automobilisten gecontroleerd.
Een 31-jarige inwoner van Driebergen/Rijssenburg reed rond tien uur met 0,8 promille in zijn bloed over de Amersfoortseweg. Hij kreeg een bekeuring van f 410,- en een rijverbod van 2 uur. Een 37-jarige man uit Doorn reed rond kwart voor elf over de Amersfoortseweg met een alcoholpromillage van 0,65. Met een bekeuring van f 410,- en een rijverbod van 1 uur is de man weer heengezonden.

Alcoholcontrole

RENSWOUDE De politie heeft vrijdagavond op de Arnhemsweg een alcoholcontrole gehouden. In totaal werden 72 automobilisten gecontroleerd. Een 51-jarige inwoner van Renswoude reed rond twaalf uur over de Arnhemseweg in zijn woonplaats met een alcoholpromillage van 1,4. De man moest zijn rijbewijs inleveren en zal zich binnenkort voor de rechter moeten verantwoorden.