Vereniging Samengestelde Wedstrijd Mensport Nederland

Van Boven Cup voor vierspan pony's

20/01/2001

Diepenheim/Doesburg, 20 januari 2001
Het bestuur van de VSWMN is er in geslaagd om ook voor de vierspan pony's een sponsor te vinden voor de Cup 2001. Rijtuigbouwer Gerrit-Jan van Boven uit Diepenheim is bereid gevonden zijn naam aan deze Cup te verbinden.

Een gepastere sponsor had men niet kunnen vinden want Van Boven is zelf actief menner; met zijn vierspan Shetland pony's rijdt hij regelmatig clubwedstrijden van de Koets 'n Keerls. In de jaren tachtig reed Gerrit-Jan met zijn vierspan mee op nationaal niveau, waar hij het op moest nemen tegen o.a. Mieke van Tergouw en Ton Monhemius, die toen met een ponyvierspan aan de wedstrijden deelnamen. Uit eigen belang werd rond 1980 begonnen met het bouwen van een marathonkoetsje, dit groeide uit tot full-time bezigheid nadat hij in 1985 de nationale vierspansport vaarwel zei.

Een groot aantal ponyvierspanrijders, waaronder medaillewinnaars Aart van de Kamp en Pjotr van der Heijden, rijden al jaren met Van Boven koetsen. Behalve marathonkoetsen voor paarden en pony's, enkelspan en meerspannen, bouwt Van Boven ook presentatiekoetsen en verkoopt hij verschillende soorten tuigen.

De Van Boven Cup zal verreden worden over alle 8 Nederlandse wedstrijden, te weten:
Horst (7-8 april)
Oldenzaal (28-29 april)
Uden (19-20 mei)
Zelhem (2-4 juni)
Exloo (23-24 juni)
Beekbergen (20-22 juli)
Tilburg (11-12 augustus)
Deurne (1-2 september)
Van deze 8 wedstrijden tellen de resultaten mee van de beste zeven wedstrijden. Men moet minimaal zes wedstrijden hebben gereden, inclusief de finalewedstrijd in Deurne om voor te komen in het eindklassement.
De puntentelling is als volgt: 15 punten voor de 1e plaats, 14 punten voor de 2e plaats, 13 punten voor de 3e plaats en zo verder. Bij diskwalificatie krijgt men geen punten. De finale van de Van Boven Cup 2001 zal evenals de finales van de Teyu Cuare Cup (tweespan paarden) en de Van den Heuvel Cup (vierspan paarden) plaatsvinden tijdens de menwedstrijd in Deurne (1-2 september).

Voor meer informatie over Van Boven Rijtuigen kunt u terecht bij Gerrit-Jan van Boven, Watermolenweg 5, 7478 PV Diepenheim, telefoon 0547 351949.