Politiebericht Brabant-Zuid-Oost: Eindhoven e.o. 20-01-2001
1e Persbericht zaterdag 20 januari 2001

Politieberichten

Eindhoven: Verdachte diefstal fiets aangehouden

Vrijdagavond om 19.10 uur is op de Valklaan een 36-jarige man uit Eindhoven aangehou-den. Even daarvoor zag een getuige dat de man een afgesloten fiets wegnam vanaf de Tongelresestraat. De gewaarschuwde politie trof de man op de Valklaan aan. Hij is voor na-der onderzoek ingesloten in het politiebureau.

Eindhoven: Verdachte aangehouden
Vrijdagavond om 20.30 uur is op de Ten Hagestraat een 24-jarige man uit Amersfoort aange-houden. Een politiesurveillance zag dat de man daar dealde. Bij hem zijn tien bolletjes cocaïne aangetroffen en inbeslaggenomen. De man is ingesloten in het politiebureau.

Eindhoven: Poging overval
Vrijdagavond rond 21.00 uur werd een overval gepleegd op een winkelmedewerker in een winkel aan de Bisschop Bekkerslaan. Twee jeugdige gemaskerde mannen kwamen de win-kel binnen. Een van hen liep direct naar de balie. Daar dreigde hij met een vuurwapen in zijn hand een winkelmedewerker. Hij eiste geld. De andere jongeman bleef met een mes in zijn hand bij de voordeur staan. De winkelmedewerker greep het wapen vast. Direct daarop kwam de andere man naar de balie gelopen. Een getuige riep dat de alarmknop was in-gedrukt. Onmiddellijk daarop renden de daders zonder buit de winkel uit richting Belgiëplein.

Eindhoven: Snelheidscontrole
Vrijdagavond zijn bij een snelheidscontrole op de Groenewoudseweg en de Boschdijk 8 au-omobilisten bekeurd voor te hard rijden. De hoogstgemeten snelheid was 78 km/u. Tevens kregen 5 fietsers een bon voor het niet voeren van de juiste verlichting.

Eindhoven: Diefstal auto
Vrijdag tussen 20.00 en 22.30 uur is vanaf de Pastoriestraat een rode personenauto, Volks-wagen Golf, kenteken DS-HH-17, gestolen.

Eindhoven: Automobilist verlaat plaats van aanrijding Vrijdagavond omstreeks 20.40 uur vond er een aanrijding plaats op de kruising Groenewoud-seweg Vredeoord. Een 30-jarige automobilist uit Eindhoven reed over de Groenewoudse-weg naar genoemde kruising. Gekomen op de kruising zag hij vanaf de Vredeoord een personenauto aan komen rijden, die rechtsaf de Groenewoudseweg opreed. De bestuurder van die auto kwam daarbij op het weggedeelte van de Eindhovenaar, waardoor een aan-rijding ontstond. Direct na de aanrijding verliet de onbekend gebleven bestuurder de plaats van de aanrijding zonder zijn identiteit bekend te maken.

Eindhoven: Vechtersbazen aangehouden
Zaterdagmorgen omstreeks 3.10 uur zijn op het Stratumseind twee mannen, 21 en 22 jaar, uit Rotterdam en Eindhoven aangehouden. Een politiesurveillance trof de mannen daar vechtend aan. Tegen de verdachten is proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Dodelijk verkeersongeval
Zaterdagmorgen omstreeks 1.35 uur is bij een verkeersongeval op de A67 ter hoogte van de afslag A2, richting s Hertogenbosch, de 24-jarige inwoner uit Voorschoten om het leven gekomen. Door onbekende oorzaak reed hij daar als bestuurder van een auto tegen de linkervangrail en kwam vervolgens in de rechterberm tot stilstand. Het slachtoffer overleed ter plaatse. De politie stelt een onderzoek in naar de juiste toedracht van het ongeval.

Eindhoven: Alcohol
Zaterdagmorgen om 5.15 uur is op de Orpheuslaan een 22-jarige automobilist uit Waalre gecontroleerd. Hij bleek gedronken te hebben. De man blies 1,60 promille. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Verdachte beroving aangehouden
Vrijdagmiddag omstreeks 16.20 uur is een 38-jarige vrouw uit Helmond van haar tas beroofd. Zij liep op de Rivierensingel toen zij plotseling voelde dat iemand de tas van haar schouder afpakte. Zij keek om en zag dat een onbekende jongen haar tas in zijn handen had en weg fietste. Getuigen informeerden de politie. Omstreeks 17.15 uur verscheen de daartoe uitge-nodigde 16-jarige jongen uit Helmond in het politiebureau. Hij is aangehouden en voor nader onderzoek ingesloten in het politiebureau.

Helmond: Diefstal auto
Vrijdag tussen 19.00 en 20.30 uur is vanaf de Schoolstraat een witte personenauto, Opel Vectra, kenteken XD-81-ZS, gestolen.

Helmond: Verdachten mishandeling aangehouden
Vrijdagavond om 22.55 uur zijn op de Havenweg twee personen, 16 en 19 jaar, uit Helmond aangehouden. Kort daarvoor hadden zij een portier van een horecagelegenheid op de Ha-venweg geslagen. Een van hen mocht niet naar binnen omdat hij niet in het bezit was van een toegangspasje. De gewaarschuwde politie heeft verdachten overgebracht naar het politiebureau. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Verdachten aangehouden
Zaterdagmorgen omstreeks 1.20 uur zijn op de Steenweg drie mannen,16, 22 en 23 jaar, uit Helmond aangehouden. Even daarvoor hadden de 16 en 22-jarige ruzie gekregen in een horecagelegenheid aan de Steenweg. Daarbij werd over en weer naar elkaar geslagen. De 22- jarige man verliet de horecagelegenheid, doch begaf zich even daarna weer naar binnen om verhaal te halen. Hij liep echter naar een 23- jarige Helmonder en gaf die een paar klappen. Hierop werden beiden naar buiten gebracht door een portier, die een klap kreeg van de 16-jarige Helmonder. De verdachten zijn overgedragen aan de politie. De 16-jarige verdachte verzette zich hevig bij zijn aanhouding en voegde zeer onwelvoeglijke taal naar de politie. De verdachten zijn overgebracht naar het politiebureau.

Helmond: Alcohol
Zaterdagmorgen om 3.16 uur is op de Wesselmanlaan een 28-jarige man uit Helmond aan-gehouden. Even daarvoor was hij betrokken geweest bij een aanrijding op de Schootense Dreef. Een 53-jarige automobilist uit Helmond die daar komende uit de richting Eindhoven linksaf reed, verleende niet de vrije doorgang aan de hem tegemoetkomende 28-jarige Helmonder. Beiden raakten licht gewond. De 28-jarige Helmonder bleek gedronken te heb-ben. Hij blies 1,50 promille. De man kreeg een rijverbod van 8 uur en een proces-verbaal.

Deurne: Afval verbranden
Vrijdagavond omstreeks 18.10 uur trof de gewaarschuwde politie een brandende hoop afval, liggende tussen twee varkensstallen, aan op de Kanveldweg. De brandweer bluste de brand. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt.

vervolg -politieberichten-

Bergeijk: Bedreiging
Vrijdagavond om 18.30 uur is op de Ekkerstraat een 18-jarige man uit Bergeijk aangehou-den. Even daarvoor had hij op de Ekkerstraat twee personen met een mes bedreigd. Zij hadden ruzie gekregen over het getreiter van de 18- jarige. Het mes, een vlindermes, is inbeslaggenomen. Tegen verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Eersel: Inbraak in woningen
Vrijdag tussen 12.00 en 19.00 uur is in twee woningen aan de Markt ingebroken. Van de wo-ningen is een raam vernield. Uit een woning verdween geld. Onbekend of uit de ander wo-ning iets gestolen is.

Best: Inbraak in woning
Tussen woensdag 7.00 en vrijdagavond 21.30 uur is ingebroken in een woning aan de Vleutstraat. Toegang tot de woning is verkregen na het openbreken van een klepraam. Uit de woning is een laptop, een tv, een gsm en een stereotoren gestolen.

Beek en Donk: Inbraak in woningen
Vrijdag tussen 20.20 en 22.15 uur is ingebroken in een woning aan de Rietkampen. Aan de achterzijde is een ruit vernield. Uit de woning zijn sieraden en geld gestolen. Uit een woning aan de Rietkampen verdween vrijdagavond tussen 20.15 en 23.55 uur geld. Toegang tot de woning is verkregen na het openbreken van een slaapkamerraam aan de achterzijde. Men kwam op het dak door gebruik te maken van een groene containerbak.

Elsendorp: Inbraak in woning
Vrijdag tussen 13.00 en 23.00 uur is ingebroken in een woning aan de Elsendorpseweg. Aan de achterzijde is het slot van een toegangsdeur geforceerd. Uit de woning zijn pasjes, persoonsbescheiden, geld en een fototoestel gestolen.

Luyksgestel: Aanrijding met gewonde
Zaterdagmorgen omstreeks 2.15 uur raakte bij een eenzijdig ongeval op de Lommelsedijk een inzittende van een auto gewond. De 18-jarige automobilist uit Valkenswaard verloor in een aldaar gelegen bocht de macht over het stuur kwijt en belandde na enkele buitelingen in het weiland. Het slachtoffer werd door de brandweer bevrijd. Het slachtoffer klaagde over pijn in de nek en hoofd. Hij is overgebracht naar het St. Josephziekenhuis.

Deurne: Inbraak in bedrijf
Zaterdag tussen 3.30 en 4.30 uur is ingebroken in een bedrijfspand aan de Helmondsingel. Een ruit van de toegangsdeur is vernield. Uit het pand verdwenen shag, sigaretten en geld.

Oirschot: Alcohol
Zaterdagmorgen om 4.20 uur is op de A58 een 28-jarige automobilist uit Klundert gecontroleerd. Hij bleek gedronken te hebben. De man blies 0,75 promille. Hij kreeg een rijverbod van 2 uur en een geldboete van fl. 400,- opgelegd.