Politiebericht Limburg-Zuid: Maastricht 20-01-2001 Persberichten district Maastricht
Zaterdag, 20 januari 2001

District Maastricht

Maastricht; onder invloed
Afgelopen nacht, vrijdag op zaterdagnacht zag de politie dat de bestuurster van een auto op de Doctor Schaepmanstraat in Maastricht met haar voertuig tegen een lichtmast botste en vervolgens door/wegreed. De politie reed de autobestuurster achterna. Bij controle op de Olympiaweg bleek dat de autobestuurster, een 27-jarige vrouw uit Maastricht onder invloed achter het stuur van haar auto zat. Ademanalyse wees uit dat zij ruim 0,7 promille alcohol in haar bloed had. Daarnaast wees onderzoek uit de vrouw geen rijbewijs heeft. De verdachte heeft bekend en de politie maakt proces-verbaal tegen haar op.
Een auto die afgelopen nacht, vrijdag op zaterdagnacht (omstreeks 03.15 uur) op het Sint Servaasklooster in Maastricht zonder het voeren van voertuigverlichting tegen het verkeer in reed, trok de aandacht van de politie. Bij controle bleek de automobilist, een 31-jarige man uit Bunde onder invloed achter het stuur te zitten. Ademanalyse wees uit dat hij ruim tweemaal zoveel alcohol in zijn bloed had (ruim 1 promille) dan maximaal is toegestaan (0,5). De verdachte kreeg een rijverbod en de politie maakt proces-verbaal tegen hem op.

Maastricht; beledigingen
De politie heeft afgelopen vrijdagavondlaat op de Wilhelminabrug in Maastricht een 18-jarige bromfietsbestuurder uit Maastricht aangehouden. Bij controle uitte de Maastrichtenaar allerlei beledigingen tegen de agenten. Die hebben de jongeman daarop aangehouden waartegen deze zich flink verzette. De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau. De politie maakt proces-verbaal tegen hem op. De bromfiets van de verdachte werd eveneens overgebracht naar het politiebureau en wordt nog nader (technisch) onderzocht. Bleek namelijk dat deze niet was voorzien van een oranje of gele plaatje en daarnaast had de verdachte geen (verzekerings)papieren en een bromfietscertificaat bij zich.

Maastricht; huisvuilzakken
Personeel van een winkelbedrijf aan de Scharnerweg in Maastricht betrapte afgelopen vrijdagnamiddag een 34-jarige man uit Maastricht bij diefstal van een aantal rollen huisvuilzakken ter waarde van totaal ruim honderddertig gulden. De gewaarschuwde politie heeft de rollen huisvuilzakken inbeslaggenomen en teruggegeven aan de rechtmatige eigenaar/winkelier. De politie maakt proces-verbaal op tegen de verdachte die de winkeldiefstal heeft bekend.

Maastricht; homejacking
Afgelopen nacht, vrijdag op zaterdagnacht is ingebroken in een woning aan de Pastoor Kribsweg in Maastricht. De inbrekers zijn de woning vermoedelijk via de voordeur binnengedrongen en hebben allerlei kledingstukken en de autosleutels gestolen. Met de autosleutels werd ook de auto gestolen. Daarbij gaat het om een zwarte BMW, kentekennummer FD-ZJ-17. Bij de politie werd aangifte gedaan en die stelt een onderzoek in.

Meerssen; rijbewijs ingevorderd
Bij controle afgelopen nacht, vrijdag op zaterdagnacht op de Gasthuisstraat in Meerssen van een 34-jarige automobilist uit Ulestraten bleek dat de man onder invloed achter het stuur van zijn auto zat. Ademanalyse wees uit dat hij ruim 1,7 promille alcohol in zijn bloed had. De politie vorderde het rijbewijs in van de verdachte en maakt proces-verbaal tegen hem op.