Gemeente Zoetermeer

Ecokids en egels

Zondagmiddag 21 januari komen de Eco-kids voor de derde keer bij elkaar in de stadsboerderij Het Buitenbeest. Dit keer is de egel het onderwerp. Kinderen tussen 8 en 12 jaar zijn welkom, ook als ze niet eerder hebben meegedaan.

Waar staat een egelhuisje en hoe richt je dat in? Dit zijn enkele vragen waarmee de kinderen aan de slag gaan. Op de boerderij is een egel aanwezig waarover verteld wordt. Daarna gaan de kinderen minituur-egelhuisjes maken. Uiteraard wordt er weer een verslag gemaakt voor de Eco-kids in Nicaragua. Vorige week heeft de Stadsboerderij Buitenbeest een dikke envelop uit Nicaragua ontvangen.

Eco-kids zijn kinderen tussen 8 en 12 jaar die eens per maand op zondagmiddag bij elkaar komen. Iedere maand is er een ander thema. De vorige bijeenkomsten stonden in het teken van huisdieren en afval. Eco-kids is een initiatief van de medewerkers van de stadsboerderij Het Buitenbeest van de gemeente in samenwerking met Stichting Eco-kids Nederland, het IVN en Wereld Natuurfonds.

Kinderen die mee willen doen zijn welkom. De bijeenkomst is van 13.00 tot 16.30 uur en kost Fl. 1,50. Stadsboerderij Het Buitenbeest ligt aan de Voorweg 93.

Gemeente Zoetermeer © January 2001

Last update: 15 January 2001 (12:43)