Politiebericht Limburg-Noord: Venlo 21-01-2001 Mediaberichten zondag 21 januari 2001 (13.00 uur)

Oostrum Vernielers aangehouden

OOSTRUM De Politie Limburg-Noord heeft afgelopen nacht in de Stationsweg een achttal jongens staande gehouden, verdacht van het plegen van vernielingen bij het station. Agenten troffen bij het staion een vijftal vernielde fietsen aan, evenals een vernielde openbare telefoon en een glazen scherm bij het meldpunt voor de treintaxi. Na een telefonische melding en op aanwijzingen van de getuigen konden de jongens omstreeks 01.30 uur fietsend op de Henri Dunantstraat worden achterhaald. Hun namen zijn genoteerd en een verder onderzoek naar de betrokkenheid van de jongens zal worden ingesteld.

Venlo Belediging politieagenten

VENLO Tijdens een openbare ordepatrouille afgelopen nacht in het centrum van Venlo vond een 16-jarige jongen uit Venlo het noodzakelijk de langslopende agenten te beledigen. De jongen riep vanuit een geopend raam van een café op de Parade de agenten een scheldwoord toe. Om zijn woorden kracht bij te zetten stak hij ook zijn middelvinger op. De jongen werd aangehouden en zijn aktie leverde hem een proces-verbaal op.

Roermond Harddrugs

ROERMOND Een 19-jarige inwoner van Roermond is aangehouden voor het in zijn bezit hebben van een achttal bolletjes vermoedelijk cocaïne. Bij een café werd de jongeman door een beveiligingsbeambte gefouilleerd, waarbij deze de stof aantrof. De politie werd hierop gewaarschuwd, die de jongeman aanhield op verdenking van handel in verdovende middelen. De verdachte is ingesloten voor nader onderzoek.

Venlo Jonge inbrekers aangehouden

VENLO Een viertal Venlose jongens in de leeftijd van 15 jaar zijn zaterdagavond aangehouden nadat zij op de Hondsdraf hadden ingebroken in een woning. Alle vier zijn overgebracht naar het bureau en ingesloten. De ouders zijn geïnformeerd over de aktiviteiten van hun kinderen. Een buurtbewoner die de hond uitliet, meldde de politie dat de vier jongens zich verdacht gedroegen en mogelijk hadden ingebroken. De politieagenten troffen de vier jongens op de Groenstraat aan en hield hen aan. Bij de betreffende woning bleek inderdaad het glas van een raam naast de voordeur te zijn vernield. Hierna werd een poging gedaan een jas van de kapstok te hengelen. Bij verhoor van de jongens werd door een van hen ook aangegeven te zijn betrokken bij de diefstal van een bromfiets en fiets, evenals lege kratten.

Maasbracht Diefstal opvallende auto

MAASBRACHT Een zeer opvallende zwarte AMC Jeep met soft top ter waarde van 100.000 gulden is zaterdagavond tussen 19.10 en 19.20 uur gestolen vanaf de Stationsweg. De auto is zo opvallend dat de daders er niet onopvallend mee kunnen rijden. Het betreft een verhoogd voertuig op opvallend hoge wielen met exeptionele maten. De hoogte van het voertuig van de grond tot de raamrand is 2.15 mtr. Aan de voorkant is de auto voorzien van een zgn. koeienvanger en een lier. Ook heeft de auto een tank van 120 liter inhoud en een klein model stuurwiel met leer overtrokken. De 51-jarige eigenaar uit het Duitse Alfter deed mee aan een toertocht voor jeepbezitters, waarvan het startpunt bij een café aan de Rijksweg was.

Roermond Project Golfslag

ROERMOND De politie van Roermond heeft het afgelopen weekend weer twee bestuurders een waarschuwingsbrief gestuurd voor hun verkeersgevaarlijk rijgedrag. Het betreft een 31-jarige inwoner van Herten, die met zijn auto agressief rijgedrag vertoonde op de Wilhelminasingel. Hij kleefde op de auto voor hem en trachtte rechts in te halen. Toen dit niet lukte en hij toch links kon inhalen ging de automobilist de ingehaalde bestuurder hinderen door te remmen. De man uit Herten krijgt een verbaal voor het kleven en een waarschuwing dat zijn rijbewijs in gevaar is. Ook een 24-jarige bestuurder uit Herkenbosch zal zijn rijstijl moeten aanpassen. Hij heeft een waarschuwende brief gekregen omdat de politie hem tegen het verkeer in de rotonde zag rijden op de Zuiderpoort in Echt. Hierna reed de wagen de oprit van de A2 op.

Grashoek Ernstig verkeersletsel

GRASHOEK Een 33-jarige inwoner van Grashoek is zeer ernstig gewond geraakt nadat hij met zijn auto op de kruising Roomweg / Venweg tegen een boom is geklapt. De man is zaterdagmorgen omstreeks 06.00 uur wegens plaatselijke gladheid van de weg geraakt en links tegen een boom gereden. Omdat hij geen autogordel droeg liep hij ernstig hoofdletsel op doordat hij met zijn hoofd tegen de boom sloeg. Ook liep hij een beenkreuk op. De brandweer moest het beknelde slachtoffer uit het wrak bevrijden, waarna hij per ambulance werd overgebracht naar het ziekenhuis van Venlo. Later in de zaterdagmorgen is het slachtoffer alsnog overgebracht naar het ziekenhuis van Maastricht.

Venlo Snorfietser bekeurd

VENLO Een 19-jarige inwoner van Steyl is zaterdagmorgen in alle vroegte bekeurd voor het niet voldoen aan een stopteken ( 70,00) ; geen achterlicht hebben ( 50,00) en het niet gebruiken van het verplichte fietspad ( 70,00). Ook werd zijn snorfiets in beslag genomen voor een vermogentest, waarbij bleek dat deze was opgevoerd. Hiervoor kreeg hij nog een extra boete van 130,00.

Heythuysen Openlijke geweldpleging

HEYTHUYSEN Twee jongens van 18 jaar zijn zaterdagmorgen om 02.15 uur aangehouden nadat zij op de Heythuyserweg zonder enige aanleiding een 20-jarige inwoner van Horn in elkaar hadden geslagen. De politie werd gewaarschuwd over het gebeuren en het via de mobilofoon afgegeven signalement van de verdachten was aanleiding voor een patrouille richting Horn te rijden. Hier werd in de omgeving van de sporthal de bromfiets met beide verdachte gesignaleerd en staande gehouden. Beiden konden worden aangehouden en overgebracht naar het bureau in Weert waar ze werden ingesloten. Het onderzoek moet uitwijzen wat ieders aandeel in de geweldpleging is.