Politiebericht Limburg-Noord: Venlo 21-01-2001 Mediaberichten zondag 21 januari 2001 (13.30 uur)

Horn Softdrugs aangetroffen

HORN Tijdens een alcoholcontrole werd in een gecontroleerde auto een grote hoeveelheid wiet aangetroffen en in beslag genomen. De inzittenden, vier mannen en een vrouw, zijn aangehouden en in verzekering gesteld. De auto werd om 00,55 uur op de Napoleonsweg staande gehouden voor een alcoholcontrole. Bij het opengaan van het raam rook de politiepatrouille direkt een sterke wietlucht, die uit een aantal tassen en zakken in het voertuig kwam. De 24-jarige bestuurder uit Schinveld gaf aan als taxichauffeur te hebben opgetreden voor de vier Polen, en niets af te weten van de drugs. De inzittenden gaven aan in een ombekende omgeving planten te hebben geknipt in een kwekerij. De zes tassen met inhoud en scharen die verdachten bij zich hadden zijn in beslag genomen.

Roermond Aanhouding

ROERMOND Een 31-jarige in Duitsland wonende man is zaterdagmorgen om 00.40 uur aangehouden op de Veldstraat nadat hij een 30-jarige inwoner van Haelen met een bierglas in de nek had verwond. Omdat de verdachte een glas bier en het pakje sigaretten van de broer van het slachtoffer voor zichzelf wegpakte, werd hij hierop aangesproken. De onder invloed van alcohol zijnde verdachte ontkende het wegnemen en werd agressief. Hij sloeg het slachtoffer van achteren met een leeg bierglas in de nek. Een politiepatrouille, bezig met geluidscontroles in het centrum, kon de verdachte direkt aanhouden. Hij is overgebracht naar het bureau en ingesloten voor nader onderzoek en verhoor.

Regio Alcoholcontroles

ROERMOND Bij een grote alcoholcontrole in Roermond werden zaterdag 114 blaastests afgenomen. Een 37-jarige inwoner van Herten is voor de derde maal binnen drie jaar aangehouden voor rijden onder invloed. Ook reed de man zonder rijbewijs, omdat dit reeds in beslag genomen was en door het CBR ongeldig was verklaard. De verdachte werd zaterdagmorgen op de Maastrichterweg staande gehouden en kreeg een rijverbod van drie uur.

Een 60-jarige inwoner van het Duitse Nettetal moest eveneens blazen en kreeg voor rijden onder invloed een boete van 110 Dm. die hij direkt moest betalen.

Een 44-jarige vrouw uit Roermond is eveneens zaterdagmorgen staande gehouden op de Maastrichterweg en gecontroleerd op het gebruik van alcohol. Ook zij bleek onder invloed en moest haar auto zeven uur laten staan.

Na een aanrijding op het Stationsplein bleek dat de 25-jarige inwoner van Baexem zijn auto bestuurde onder invloed van alcohol. Hij werd aangehouden en kreeg een rijverbod van drie uur. Bij controle bleek de man niet in het bezit van een Nederlands rijbewijs en de keuringsdatum van zijn auto bleek sedert december te zijn verlopen.

VENLO Op de St.Urbanusweg is zaterdagmorgen een 28-jarige vrouw uit Venlo staande gehouden. Zij viel op doordat de auto waarmee zij reed over de weg slingerde en de richtingaanwijzer in werking bleef. De vrouw werd overgebracht naar het bureau voor een ademanalyse, waarna haar rijbewijs in beslag werd genomen.

VENLO Eveneens op de St.Urbanusweg werd zaterdagavond een 42-jarige inwoner van Venlo met hoge snelheid gesignaleerd. Hij moest na een op straat gesaboteerde blaasproef mee naar het bureau. Daar kreeg hij na een ademanalyse een rijverbod van zeven uur.

GENNEP Een 53-jarige inwoner van Oeffelt mocht na een alcoholcontrole zijn auto negen uur niet meer besturen. Ook tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. Een 38-jarige inwoner van Gennep moest zijn wagen na een alcoholcontrole eveneens laten staan en wel voor de duur van zeven uur.

SEVENUM Zaterdagmorgen is een 21-jarige inwoner van Meterik staande gehouden op het Lindestraatje nadat hij de meertonige hoorn van zijn auto gebruikte. Hem werd tevens een blaasproef afgenomen. Hierbij bleek dat de man had gedronken, waarna hij een rijverbod van drie uur kreeg opgelegd. De hoorn is in beslag genomen. Tegen de automobilist is proces-verbaal opgemaakt voor beide overtredingen.

HELDEN Een 18-jarige jongeman uit Helden viel afgelopen nacht op doordat hij a-sociaal rijgedrag vertoonde met zijn personenauto. Hij werd staande gehouden en bleek na een ademtest onder invloed van alcohol achter het stuur te zitten. Met een rijverbod van vier uur kon hij verder gaan lopen.

Helden Belediging politieagenten

HELDEN Tijdens een openbare ordepatrouille afgelopen nacht in het centrum van Helden vond een 19-jarige jongen uit Baarlo het noodzakelijk de langslopende agenten te beledigen. Hij werd aangehouden en kreeg hiervoor een proces-verbaal.