Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 21-01-2001

Politiebericht Utrecht: district Binnensticht, 12.15 uur
Aanhoudingen

ZEIST- De politie heeft vannacht tijdens het toezicht houden in de uitgaansgebieden zes personen aangehouden. Rond drie uur werden een 19-jarige jongen en een 21-jarige jongen (beiden uit Zeist) op de 2e Dorpsstraat aangehouden wegens verstoring van de openbare orde en belediging van agenten. Ze weigerden op bevel van agenten weg te gaan en zijn daarop naar het politiebureau overgebracht.

Op de Jagerlaan werden rond vier uur vier personen bij een vechtpartij aangehouden. De jongens (23 en 21 jaar uit Baarn, 20 jaar uit Rotterdam en 18 jaar uit Amstelveen) hadden eerder die avond in een horecagelegenheid ruzie gehad om een meisje. Nadat ze uit de horecagelegenheid waren vertrokken, werden op straat over en weer klappen uit gedeeld. De 20-jarige man sloeg daarbij de 21-jarige man met een bijl. De laatste raakte licht gewond. Alle jongens zijn aangehouden wegens mishandeling en openlijke geweldpleging. De politie onderzoekt de vechtpartij.

Toezicht

DE BILT- De politie heeft gistermiddag toezicht gehouden in en rond diverse winkelcentra in de Bilt. In totaal werden 20 processen-verbaal uitgeschreven. Negentien automobilisten kregen een verbaal voor parkeren op het trottoir en buiten de parkeervakken. Terwijl een agent een foutparkeerder aansprak, ergerde een achterligger zich dusdanig aan het oponthoud dat hij begon te claxonneren. Deze automobilist heeft een proces-verbaal voor onnodig signalen geven gekregen.