Politiebericht Limburg-Zuid: Maastricht 21-01-2001 Persberichten district Maastricht
Zondag, 21 januari 2001

District Maastricht

Maastricht; straatroof
Een 27-jarige man uit Maastricht heeft afgelopen zaterdag bij de politie aangifte gedaan van een beroving. Een onbekende man griste op de Markt in Maastricht plotseling zijn beurs uit de handen en rende met de buit er vandoor in de richting van de Nieuwstraat. In de beurs van het slachtoffer bevond zich juist diens uitkeringsgeld van deze maand (zon negenhonderd gulden).

Maastricht; er vandoor
Vermoedelijk omdat een groepje mannen afgelopen zaterdagavond op de Wilhelminade in Maastricht de politie in het oog kreeg, renden deze meteen weg. De politie die dat niet vertrouwde ging ze achterna waarbij ze ter hoogte van de Hochterpoort een van hen, een 19-jarige jongeman uit het Franse Beaucaire in de kraag wist te vatten. Die bleek bij nader onderzoek een aantal zakjes met poeder, vermoedelijk heroine bij zich te hebben. Vlakbij hem vond de politie op de grond nog ruim tweehonderd pillen, vermoedelijk XTC-tabletten en een stiletto. Deze werden allemaal inbeslaggenomen en de verdachte werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij werd ingesloten. De politie stelt een nader onderzoek in, met name ook naar de precieze aard/soort van de inbeslaggenomen pillen en poeders.

Maastricht; bekeurd
De politie heeft afgelopen zaterdagavond verkeerscontroles gehouden op diverse locaties in Maastricht. Daarbij werden totaal 12 voertuigbestuurders (automobilisten, fietsers en bromfietsers) bekeurd. De geconstateerde overtredingen varieerden van het rijden zonder danwel deugdelijke voertuigverlichting (voornamelijk fietsers), het foutief parkeren van voertuigen (ondermeer op fietsstrook) en het niet bij zich hebben van de vereiste voertuigpapieren.

Maastricht; onder invloed
De politie bekeurde afgelopen nacht, zaterdag op zondagnacht bij controle op de St.Pieterstraat een 51-jarige automobilist uit het Belgische Lixhe met een boete van fl. 410,-. De Belg bleek onder invloed achter het stuur van zijn auto te zitten en ademanalyse wees uit dat hij bijna 0,6 promille alcohol in zijn bloed had. Afgelopen nacht vond een aanrijding plaats op de Via Regia. Een 21-jarige automobilist uit het Belgische Tongeren bemerkte vermoedelijk te laat dat enkele autos voor hem stilstonden en botste met zijn auto tegen de achterzijde van een van hen (kop/staart). Er is niemand gewond (alleen materiele schade). De Belg bleek onder invloed achter het stuur van zijn auto te hebben gezeten. Ademanalyse wees uit dat hij ruim 0,7 o/oo alcohol in zijn bloed te hebben. De politie maakt proces-verbaal tegen hem op.

Eijsden; brand
Afgelopen zaterdagmiddag omstreeks 13.00 uur kregen politie en brandweer een melding van een brand aan de Kapelkesstraat in Eijsden. Bleek door nog onbekende oorzaak brand te zijn uitgebroken in een woning. Buren ontdekten op een gegeven moment dat er ter hoogte van de schoorsteen rook uit het dak kwam en waarschuwden de bewoners. Die hebben aanvankelijk zelf nog getracht te blussen. De inmiddels gearriveerde brandweer heeft het uiteindelijk de brand geblust. Niet uitgesloten is dat de brand is ontstaan door (over)verhitting van in de muur ingemetseld hout/balk.