Politiebericht Limburg-Noord: Venlo 21-01-2001 Mediaberichten zondag 21 januari 2001 (15.00 uur)

Venlo Kapitale diefstal

VENLO Bij een diefstal van twee opleggers en een trekker vanaf een bedrijf op het industrieterrein is voor een waarde van mogelijk vijf miljoen gulden aan goederen gestolen. De gestolen voertuigen vertegenwoordigen een waarde van 90.000 gulden.

In de nacht van vrijdag op zaterdag is door onbekenden ingebroken in een transportbedrijf op een industrieterrein in Venlo. De daders openden een poort en controleerden de inhoud van de voertuigen door de dekzeilen open te snijden. Hierna werden twee opleggers en een trekker gestolen. Zaterdagmorgen werden de gestolen voertuigen leeg aangetroffen in Diemen. Deze zullen aan een technisch sporenonderzoek worden onderworpen, om meer licht te kunnen werpen op deze opmerkelijke diefstal.

Roermond Harddrugs

ROERMOND De 19-jarige inwoner van Roermond die afgelopen nacht werd aangehouden met in zijn bezit een achttal bolletjes van een onbekenden stof, waarvan het vermoeden bestond dat dit cocaïne kon zijn, is in vrijheid gesteld. Bij een analyse van de stof bleek dat het niet om verdovende middelen handelde. De verdachte vermeldde bij verhoor dat hij indruk had willen maken op zijn vrienden door een medicijn dat hij zelf gebruikt in de bolletjesvorm te verpakken. Zijn plan mislukte toen de bewaking van het café hem bij de deur fouilleerde en de bolletjes aantrof. De jongeman is in vrijheid gesteld.