Politiebericht Brabant-Zuid-Oost: Eindhoven e.o. 21-01-2001
1ePersberichtzondag21januari2001


Politieberichten

Eindhoven: Verdachte diefstal fiets aangehouden Zaterdagavond om 18.30 uur is op de Otterstraat een 40-jarige man zonder vaste woon en verblijfplaats aangehouden. Getuigen zagen daar dat de man met een afgesloten damesfiets sjouwde. Zij waarschuwden de politie. De verdachte is ingesloten in het politiebureau.

Eindhoven: Autos in brand
Zaterdagavond brandde er op de Hudsonlaan en de A. van Diependeeckstraat een auto uit. Van beide autos is een portierraam ingeslagen. De brandweer bluste de brand.

Eindhoven: Drugs
Zondagmorgen om 0.50 uur is in een horecagelegenheid aan de Dommelstraat een 26-jarige man uit Veldhoven aangehouden. Tijdens de toegangscontrole zijn 58 XTC pillen aangetrof-fen bij de man. De gewaarschuwde politie heeft de pillen inbeslaggenomen. Verdachte is ingesloten in het politiebureau.

Eindhoven: Aanrijding met gewonde
Zondagmorgen omstreeks 1.50 uur raakte bij een aanrijding op de Hudsonlaan een 40-jarige bromfietser uit Eindhoven gewond. Hij reed over de Baffinlaan rechtsaf de Hudsonlaan op. Tengevolge van het gladde wegdek kwam hij ten val, schoof door en kwam tegen een geparkeerde auto tot stilstand. Hij is met een gebroken knie overgebracht naar het Catha-riana-ziekenhuis. Bij controle bleek de man gedronken te hebben. Van verdachte is een bloedproef genomen. Tegen verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Vernieling
Zondagmorgen om 2.30 uur is op de Vestdijk een 30-jarige vrouw uit Eindhoven aangehouden. Een beveiligingsambtenaar zag dat de vrouw daar een ruit van een gebouw intrapte. Zij was kwaad geworden na een woordenwisseling met haar vriendin. De vrouw is overgebracht naar het politiebureau. Tegen haar is proces-verbaal opgemaakt. Op het 18 Septemberplein is om 2.43 uur een 20-jarige man uit Eindhoven aangehouden. Een politiesurveillance zag dat de man daar een fiets vernielde. Tegen verdachte is proces-verbaal opgemaakt. Om 4.15 uur is op het Stratumseind een 16-jarige jongen uit Eindhoven aange-houden. Hij vernielde daar een ruit van een horecagelegenheid. Tegen verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Snorder aangehouden
Op de Stationsweg is zondagmorgen om 3.35 uur een 26-jarige man uit Veldhoven aange-houden. De man vervoerde passagiers zonder daarvoor een vergunning te hebben. Zijn auto is inbeslaggenomen en tegen verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Doorrijden na een aanrijding
Zondagmorgen om 4.23 uur is in de Vestdijktunnel een 28-jarige bromfietser uit Eindhoven aangehouden. Een politieman zag dat hij op de Vestdijk tegen een auto reed en vervolgens zonder zijn identiteit bekend te maken doorreed. Tegen verdachte is proces-verbaal opge-maakt.

Eindhoven: Bedreiging
Zondagmorgen om 3.20 uur zijn op het Stratumseind twee mannen, 19 en 23 jaar, uit Eindhoven aangehouden. Zij hadden daar een portier van een horecagelegenheid bedreigd. De mannen waren uit de horecagelegenheid verwijderd omdat zij daar een meisje hadden lastig gevallen. Zij namen dat niet en bedreigden daarop de portier. De gewaarschuwde politie hield de mannen aan. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Vechten
Zondagmorgen omstreeks 4.10 uur zijn op de Vestdijk twee mannen, 22 en 32 jaar, uit Eind-hoven aangehouden. Zij waren daar betrokken bij een grote vechtpartij. Een politiesurveil-lance scheidde de vechtenden, daarbij gebruik makende van de wapenstok. De verdachten trachtten dat te beletten. De vechtpartij was ontstaan na problemen in een horecagelegen-heid. Een onbekende man had daar een dame benaderd, die dat niet op prijs stelde. Hierop ontstond een vechtpartij tussen meerdere personen, die door de portiers naar buiten werden gewerkt. Op straat ging men verder. De verdachten zijn overgebracht naar het politiebureau. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Brandje

Zaterdagavond omstreeks 19.45 uur brak er brand uit in een schuurtje achter een woning aan de Wolfstraat. De brandweer bluste de brand. Uit onderzoek bleek dat vier jongens, 11 tot 15 jaar, uit Helmond daar vuurtje hadden gestookt. De jongens worden voor verdere afhandeling voorgedragen aan bureau Halt.

Helmond: Alcohol
Zaterdagavond omstreeks 21.05 uur is op de Dokter Ledelstraat een 50-jarige automobilist uit Helmond gecontroleerd. Hij bleek gedronken te hebben. De man blies 0,60 promille. Hij kreeg een rijverbod en een boete van fl. 410,- opgelegd. Op de Engelseweg is zondagmorgen omstreeks 2.20 uur een 36-jarige automobilist uit Mierlo gecontroleerd. De man had gedronken. Hij blies 0,70 promille. De verdachte kreeg een rijverbod van 2 uur en een boete van fl. 410,- opgelegd.

Helmond: Mishandeling
Zondagmorgen om 2.42 uur is op de Havenweg een 28-jarige man uit Helmond aangehouden. De Helmonder werd daar door een portier van een horecagelegenheid aan-gesproken op zijn gedrag. Hij nam dat niet en sloeg de portier. De Helmonder verzette zich hevig bij zijn aanhouding. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Belediging
Zondagmorgen om 3.05 uur is op de Steenweg een 40-jarige man uit Helmond aangehou-den. Hij riep daar meerdere malen zeer onwelvoeglijke taal naar een politieagent. Op vorde-ring zich te verwijderen, weigerde de man te gaan. De verdachte is aangehouden en over-gebracht naar het politiebureau. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Waalre: Overval
Vrijdagavond omstreeks 20.25 uur is op de Koningin Wilhelminalaan een 19-jarige man uit Eindhoven overvallen. Hij had daar een bestelling afgeleverd en liep naar zijn auto. Toen hij zijn portier opende werd hij aangesproken door twee jongens. Plotseling pakte een van de jongens de Eindhovenaar vast en vroeg naar geld. De Eindhovenaar ging daar niet op in, waarop de andere jongen hem een klap in het gezicht gaf. Direct daarop pakte die jongen een voorwerp uit zijn zak en eiste geld. Onmiddellijk daarna pakte de andere jongen het geld uit de broekzak van het slachtoffer. Hierna rende beiden weg.

politieberichten

Waalre: Verdachte inbraak in auto aangehouden
Zaterdagavond om 20.00 uur is een 25-jarige man uit Eindhoven aangehouden. Even daar-voor had een getuige gezien dat de man op de Corridor te Valkenswaard inbrak in een auto. Vervolgens reed hij in een auto weg. De gewaarschuwde politie trof de verdachte in die auto op de Eindhovenseweg te Waalre aan. De verdachte is ingesloten in het politiebureau.

Waalre: Alcohol
Zaterdagavond omstreeks 21.25 uur is op de Eindhovenseweg een 35-jarige automobiliste uit Valkenswaard gecontroleerd. Zij bleek gedronken te hebben. De vrouw blies 1,30 promil-le. Haar rijbewijs is ingevorderd. Zij kreeg een rijverbod van 6 uur en een proces-verbaal.

Waalre: Inbraak in woning
Zondagmorgen omstreeks 3.50 uur werden de bewoners van een woning aan de Chopinlaan wakker van een deur die open en dicht ging. De bewoner ging beneden kijken en zag dat een onbekende man de woning uitvluchtte. Bij controle bleek het achterdeurslot geforceerd te zijn. Er wordt niets vermist.

Valkenswaard: Alcohol
Valkenswaard: Inbraak in woning
Tussen zaterdagavond 20.05 en zondagmorgen 2.0 uur is ingebroken in een woning op de Azalea. Van de achterdeur is het slot geforceerd. Uit de woning zijn sieraden, geld en een gsm gestolen.

Veldhoven: Man valt meisje lastig
Een nog onbekende man heeft zaterdagmiddag omstreeks 15.55 uur schennis gepleegd tegenover een meisje van 9 jaar oud. Zij was daar aan het spelen in een speeltuin gelegen aan het Bastion. De man sprak het kind aan en wist met een smoesje het kind mee te nemen naar een brandgang achter de flat. Daar toonde hij het meisje zijn geslachtsdeel. Direct daarop is het meisje teruggelopen naar de andere kinderen. De man is ongeveer 1,75 meter groot, donkerblond kort haar, donkere ogen en droeg een driekwart antracietkleurige jas. De man was op een herenfiets.

Zaterdagavond omstreeks 19.45 uur raakte bij een aanrijding op de kruising Sterrenlaan, Nij-verheidslaan en De Beemd een 16-jarige bromfietser uit Veldhoven gewond. Hij reed daar over het fietspad van de Sterrenlaan richting Oortlaan. Op genoemde kruising kreeg hij geen voorrang van een automobilist die uit de richting Klokkenmaker kwam. Direct na de aanrijding reed de automobilist door zonder zijn identiteit bekend te maken.

Deurne: Verlichtingscontrole
Zaterdagavond is op de Zeilbergsestraat, Antoon Coolenlaan en Hagelkruisweg een verlich-tingscontrole gehouden. 10 fietsers kregen een bekeuring voor het niet voeren van de juiste verlichting. Tevens zijn drie automobilisten bekeurd voor het ten onrechte voeren van de mistverlichting en een automobilist kreeg een bon voor het rijden met een kale band.

Deurne: Verdachte diefstal tas aangehouden
Zondagmorgen om 4.14 uur is in een horecagelegenheid aan de Molenstraat een 19-jarige man uit Helmond aangehouden. Hij werd daar betrapt toen hij een handtas wegnam. Even daarvoor hadden getuigen gezien dat de aangehouden man daar een zakje weggooide. Bij controle bleek in het zakje ruim 12 gram hashish te zitten. De hashish is inbeslaggenomen. De verdachte is overgebracht naar het politiebureau. Tegen hem is proces-verbaal opge-maakt.

Deurne: Snelheidscontrole
Zondag tussen 11.45 en 13.15 uur is op de Helmondsingel een snelheidscontrole gehouden. Van de 130 gecontroleerde voertuigen reden er 3 sneller dan de toegestane snelheid van 80 km/u. Zij kregen een proces-verbaal. De hoogst gemeten snelheid was 95 km/u.

Luyksgestel: Diefstal auto
Tussen zaterdagavond 19.00 en zondagmorgen 3.45 uur is vanaf de Boogerd een rode personenauto, Ford Escort, kenteken JP-XF-21, gestolen.

Bergeijk: Inbraak in een bedrijf
Zondag tussen 1.00 en 7.30 uur is ingebroken in een bedrijf aan de Fressevenweg. Aan de achterzijde van het pand is een kanteldeur opengebroken. Uit het pand verdwenen twee compressoren.

Gemert: Aanrijding met gewonde
Zondagmorgen omstreeks 11.40 uur raakte bij een aanrijding op de Zuid Om een 24-jarige automobilist uit Gemert gewond. Hij reed daar richting Beek en Donk. Uit tegenovergestelde richting kwam een 44-jarige automobilist uit Helmond gereden. De Gemertenaar draaide daar linksaf naar een benzinepomp en verleende niet de vrije doorgang aan de Helmonder. De Gemertenaar klaagde over pijn in de nek.

Eindhoven: Diefstal bestelauto
Tussen zaterdagavond 23.30 en zondagmorgen 9.30 uur is vanaf de Hofstraat een witte bestelauto, Mercedes Benz 208D-X, kenteken VB-GV-59, gestolen.