Politie Drenthe

Persberichten Regio Politie Drenthe

Berichten van zaterdag op zondag
18:07 zondag 21 januari 2001

Martin Panman
0651611628

Auto in de sloot
GIETEN. Vannacht trof de politie op de N33 ter hoogte van Gieten een Opel Ascona in een sloot. De 21 jarige bestuurder uit Punthorst verklaarde dat hij met zijn autoradio bezig was. en plotseling in de berm terecht kwam. Hij corrigeerde vervolgens te sterk en reed aan de andere kant van de weg de sloot in. De bestuurder en zijn passagier werden niet gewond. De auto moest afgesleept worden. Onderzoek wees verder uit dat de bestuurder te veel had gedronken. Hij blies namelijk 445 ugl. Met een proces-verbaal kon hij zijn weg vervolgen.

Auto tegen stroomhokje
COEVORDEN. Een 19 jarige bestuurder van een auto verloor vamiddag in een flauwe bocht in de J. Bosstraat de macht over het stuur. Hij reed rechtdoor en kwam tegen een stroomhokje tot stilstand. De brandweer moest het dak van de auto knippen om het slachtoffer te kunnen bevrijden. Hij is overgebracht naar het ziekenhuis.

Rammen
BEILEN. Zaterdagavond zag de politie dat zon 20 rammen de westbaan van A28 hadden opgezocht. Omdat gevreesd werd dat de shoarma-expres de snelweg op zou lopen zorgden politiemensen er voor dat ze rechtsomkeert maakten. Een eindje van de snelweg zorgde een kantonnier van rijkswaterstaat voor herderlijk toezicht, terwijl de politie op zoek ging naar de eigenaar. Dit bleek een inwoner van Hijken te zijn. Hij zorgde verder voor zijn rammen.

Schapen verdronken
Bij het Veenmuseum in Bargercompascuum liepen vanmiddag ongeveer 20 schapen het ijs op. Het ijs was dermate onbetrouwbaar, dat een aantal schapen er door zakten. Met behulp van een aantal mensen en met hulp van de brandweer konden veel schapen teruggedreven worden naar de schaapskooi. Vermoedelijk zijn vijf of zes schapen verdronken.

Snelkraak
ASSEN. Zondagmorgenvroeg werd er een snelkraak gepleegd in een supermarkt aan de Nobellaan in Assen. Met een personenauto werd een schuifpui kapot gereden, waarna men in de winkel kon komen. De politie die snel terplaatse was, zag bij de winkel een blauwe VWGolf staan. In de auto zat een bestuurder met een bivakmuts op. Toen deze de politie zag ging hij er met hoge snelheid vandoor. De politie zette de achtervolging in en in de Tumulisstraat kwam de Golf tegen een straatnaambord tot stilstand. De bestuurder sprong uit de auto en verdween in de omgeving van de Landschapstraat. De contactdraden van de auto waren doorverbonden. Het vermoeden bestaat dat de auto is gestolen. Een nader onderzoek wordt ingesteld.

Winkeldief
RODEN. Het winkelpersoneel van een sportzaak aan de Heerestraat in Roden hield zaterdag een 24 jarige man verblijvende in Haulerwijk aan. De verdachte bleek in de winkel een tweetal jacks en drie truien, ter waarde van 230 gulden, overelkaar te hebben aangetrokken. Vervolgens deed hij zijn jas er overheen en verliet de winkel. Door het winkelpersoneel werd de man overgedragen aan de politie. Hij krijgt een proces-verbaal.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe