Persbericht

RSA komt met nieuwe Keon VPN CLIENT voor beveiliging van digitale communicatie

Nieuwste aanwinst RSA VPN Security Portfolio biedt gebruikers keuze bij beveiliging VPN s

Hedel, 22 januari 2001 RSA Security brengt RSA Keon VPN Client software op de markt als nieuw onderdeel van de RSA VPN Security Portfolio. De nieuwe software zorgt voor betere interoperability, geavanceerde authenticatiemogelijkheden en encryptiebeveiliging voor Remote Access communicatie via internet. De RSA Keon VPN Client vereenvoudigt de inzet van Public Key Infrastructure (PKI)-software en stelt organisaties in staat hun oplossing voor digitale certificering uit te breiden met toonaangevende VPN (Virtual Private Network) applicaties.

VPN s worden steeds belangrijker voor e-business, omdat VPN s ervoor zorgen dat waardevolle informatie in het publieke netwerk kan worden afgeschermd tegen ongeoorloofde inzage. De RSA Keon VPN client vereenvoudigt de inzet van een VPN door gebruikers de beschikking te geven over een eenvoudig te gebruiken, naadloze VPN-clientverbinding met digitale certificaten. Dit nieuwe aanbod is het resultaat van een strategische samenwerking tussen SafeNet en RSA Security, waarbij de SafeNet/Soft-PK VP client wordt geïntegreerd met de RSA Keon PKI-oplossingen. RSA VPN Security Portfolio
De RSA VPN Security Portfolio biedt een extra beveiligingslaag voor private networks in de vorm van uitgebreide gebruikersauthenticatie. Organisaties kunnen kiezen uit verschillende beveiligingsdiensten, zoals digitale certificaten, smartcards, tijdsynchrone tokens of een combinatie van deze diensten. Deze keuze wordt bepaald door de unieke beveiligingseisen van de organisatie, de informatie en transacties die worden beschermd en het risico dat de organisatie wil en kan lopen.

Ook tools voor de ontwikkeling van beveiligingssoftware maken deel uit van de RSA VPN Security Portfolio. Veel grote leveranciers gebruiken deze tools al voor het bouwen van state-of-the-art VPN-producten. Volgens Frost & Sullivan is RSA Security, met een marktaandeel van 70%, de toonaangevende leverancier van producten voor authenticatie van gebruikers die op afstand toegang willen krijgen tot zakelijke netwerken.

De RSA Keon VPN Client software is geschikt voor de RSA Keon Certificate Server, het beheersysteem voor digitale certificaten voor het bouwen van PKI s, en voor de RSA Keon Standalone Desktop, een client-gebaseerd systeem dat met digitale certificaten de toegang tot verschillende applicaties beschermt en zorgt voor lokale encryptie van bestanden.

RSA Security
RSA Security (NASDAQ- RSAS), de meest vertrouwde naam in e-Security, helpt organisaties een betrouwbare omgeving te creëren voor e-business. Hiervoor kunnen zij gebruikmaken van RSA SecurID two-factor authentication, RSA BSAFE encryptie en RSA Keon digital certificate management systems. Er zijn wereldwijd meer dan een half miljard applicaties in gebruik die werken met RSA BSAFE en meer dan zes miljoen gebruikers van RSA SecurID. Met bijna 20 jaar ervaring en gebruikmakend van innovatieve technologie, is RSA Security in staat in te spelen op de veranderende eisen op beveiligingsgebied in de nieuwe online economie. Meer informatie over RSA Security is te vinden op www.rsasecurity.com Meer informatie voor de redactie:
RSA Security Potters PR Jan Hereijgers Monique Potters tel. +31 (0)73 599 8330 tel. +31 (0)345 501595 / 06 28 88 96 32 email: jhereijgers@rsasecurity.com email: monique@potterspr.nl