Politiebericht Friesland: Friesland 21-01-2001 Politieberichten van 19/1 (13.00 uur) t/m 20/1 (13.00 uur)

Drachten: inbreker aangehouden
Vrijdag omstreeks 13.30 kreeg de politie een melding dat in een woning aan het Oud Ambacht was ingebroken. De verdachte was nog in de buurt en kon op de Oudeweg worden aangehouden. Het betreft een 18-jarige inwoner van Burgum. De verdachte zit vast op het bureau in Drachten.

Leeuwarden: winkeldief aangehouden
Vrijdag omstreeks 13.30 nam een 40-jarige inwoner van Leeuwarden een trui, ter waarde van 69,90 gulden, weg uit een winkel aan de Nieuwestad. Dit werd gezien door een stadswacht die de politie inschakelde. De verdachte werd vervolgens aangehouden op de Tuinen. Aangifte is gedaan door een 29-jarige inwoner van Leeuwarden. Er is proces-verbaal opgemaakt.

Drachten: eenvoudige mishandeling
Vrijdag omstreeks 14.00 uur wilde een 31-jarige inwoner van Drachten met zijn auto het parkeerterrein bij de Dollard verlaten. Ter plaatse blokkeerde een auto de uitgang van de parkeerplaats. De automobilist ging niet aan de kant om de Drachtster te laten passeren. Tijdens de woordenwisseling die volgde kreeg de Drachtster met kracht een gebalde vuist tegen zijn kaak. Hij heeft hierop aangifte gedaan. De automobilist die de vuistslag gaf wist te ontkomen.

Mantgum: diefstal scooter
Vrijdag tussen 08.00 en 14.30 uur is een voornamelijk zwarte scooter ontvreemd bij het NS-station. Ook een integraalhelm, die in de buddyseat van de scooter zat, is ontvreemd. Aangifte is gedaan dor een 17-jarige inwoner van Bozum. De aanschafwaarde van de scooter was circa 3000 gulden.

Lemmer: onder invloed
Vrijdag omstreeks 19.00 uur werd een 46-jarige inwoonster van Lemmer aangehouden op de Melkweg. Ze bleek te hebben gedronken. Op het bureau in Lemmer blies ze 1025 ug/l, goed voor een rijverbod van 13 uren. Tevens is haar rijbewijs ingevorderd.

Hallum: bromfietser onder invloed
Vrijdag werd op de Ljouwerterdyk onder Hallum een 62-jarige inwoner van Hallum aangehouden, omdat hij onder invloed een brommer bestuurde. Op het bureau blies de man 465 ug/l, goed voor een rijverbod van 4 uren.

Heerenveen: steekpartij
In de nacht van vrijdag op zaterdag werd in een woning in de Leliestraat een feestje gegeven. Op een gegeven moment verplaatste zich het feest naar de straat. Dit tot ongenoegen van een buurman. Deze stak een 22-jarige inwoner van Heerenveen diverse malen met een mesje. Het slachtoffer kon, na behandeling in het ziekenhuis, weer naar huis. De verdachte, een 20-jarige inwoner van Heerenveen, werd aangehouden. Hij is ingesloten in het bureau te Drachten.

Sneek: rijden onder invloed
Zaterdag omstreeks 03.30 uur werd een 18-jarige automobiliste uit Sneek aangehouden op de Singel. Ze bleek te hebben gedronken. Ze blies 260 ug/l, goed voor een rijverbod van een uur. Tevens was ze niet in het bezit van een geldig rijbewijs. Hiervoor is proces-verbaal opgemaakt.

Noordwolde: schuurtje in brand
Zaterdag omstreeks 04.00 uur brak brand uit in een schuurtje van een woning aan de Rotanstraat. Oorzaak van de brand is het aanlaten staan van een elektrische friteuse. Het plafond van het schuurtje is verkoold en in de woning stond veel rook. De brandweer heeft de brand geblust.

Noordwolde: aanrijding met licht letsel
Zaterdag omstreeks 08.00 uur reed een 21-jarige inwoonster van Steggerda over de Hoofdstraat West. Hier raakte haar voertuig in een slip. Met de linkervoorzijde van de auto kwam ze in botsing met een boom. Ze is overgebracht naar het ziekenhuis voor het maken van foto`s. Het voertuig raakte total loss.

Leeuwarden: inbraak auto
Vrijdagavond is ingebroken in een auto, die geparkeerd stond in de Jelsumerstraat. Ontvreemd is een autoradio, de schade bedraagt circa 600 gulden. Aangifte is gedaan door een 28-jarige inwoner van Leeuwarden.

Bureau Voorlichting en PR: 058 - 880 8272