CONCERTZAAL IN DEN WOUWDFLUIT

OMGANG 10 4724 EP WOUW
Tel: 0165 30 18 39 Fax: 0165 30 44 26
Rabo: 37.27.07.246 Postb: 1.205.391
E mail: wouwdflt@xs4all.nl

Wouw, 4 januari 2001
21 JANUARI LIEDERENRECITAL IN DEN WOUWDFLUIT
LOES VAN LANGERAK ALT EN JAN WALRAVEN PIANO
Het volgende concert in de serie zondagmiddagconcerten wordt gegeven door altzangeres Loes van Langerak en pianist Jan Walraven. Genoemd duo gaat zingend en spelend het jaar 2001 in met hun nieuwe programma van Gabriel Fauré, Carlos Guastavino tot Hugo Wolf. Gedichten uit de laat romantiek en de surrealistische periode hebben deze componisten geïnspireerd tot bijzondere liederencollecties.

Allerlei soorten stemmingen en gevoelens komen in hun visie op de poëzie tot uiting.
U krijgt uiteraard de vertaling en bovendien een persoonlijke toelichting.
LOES VAN LANGERAK studeerde te Amsterdam en volgde interpretatie- cursussen in het Duitse lied bij Erik Werba te Wenen. Zij zong in het koor van de Nederlandse Opera vaak o.l.v. Felix de Nobel. Zij vervolgde haar studies bij Jo Bollekamp, Ludy Vrijdag en Fons Dingemans. Haar talenten zijn divers. Zij houdt ervan liederen te zingen met een knipoogje en die op een onderhoudende manier aan elkaar te praten. JAN WALRAVEN heeft gestudeerd aan het Nederlands Instituut voor Katholieke Kerkmuziek te Utrecht. Hij volgde interpretatiecursussen tijdens de Haarlemse orgelmaand. Vanwege zijn affiniteit met romantische muziek is hij een ideale begeleider. Jan Walraven is ook actief als componist. Zijn compositie Linguisticum bij de gelijknamige poëziebundel van Albert Hagenaars is op CD vastgelegd Hij schreef de muziek voor de Kerkopera We Wouwen Licht op tekst van Sabien Keijzer. Op 2 januari werd dit werk tweemaal met succes opgevoerd in de
Lambertuskerk. Jan Walraven is als docent verbonden aan de Roosendaalse Muziekschool en als kerkmusicus aan de Lambertuskerk te Wouw. Na het heerlijke concert van Victor Rosenbaum vroegen ons veel bezoekers waar de CD van hem te koop is. U gaat op internet naar: bridgerecords.com Browse trough the Bridge catalog (rechts op het scherm) Ga naar beneden onder het handje en zoek CD nummer 9070. Hij kost $ 14.99 en u kunt een fragment horen. Inhoud: Schubert Sonate in A (D.959) en de Moments Musicaux opus 94.
Op zaterdag 20 januari geeft Jan Walraven weer zijn orgelbespeling. Er staan concerti grossi van verschillende meesters op het programma. Enkele koralen van Bach waaronder het feestelijke In dir ist Freude (geschreven voor nieuwjaardag) en Allein Gott in der Höh sei Ehr. Beide concerten beginnen om 16.00 uur. Zaal open om 15.30 uur. Koffie met het Wouwdfluitkoekje is in de entreeprijs inbegrepen. Orgelbespeling f 7,50. Liederenrecital f 15,00 en senioren f 12,50. Met vriendelijke groeten, Loes van Langerak en Jan Walraven.