Politiebericht Groningen: Diverse 21-01-2001
Persberichten Regiopolitie Groningen
Zondag 21 januari 2001

Dagelijkse berichten

Provincie Groningen: veel aanrijdingen door sneeuwval De hevige sneeuwval van gistermorgen heeft overal in de provincie Groningen tot verkeersongevallen geleid. In totaal vonden er gisteren in de hele regio 71 verkeersongevallen plaats. Bij vijf daarvan liepen enkele betrokkenen verwondingen op. Geen van hen raakte ernstig gewond. Op vijf plaatsen in de provincie Ten Boer, Ten Post, Veendam. Spijk en Musselkanaal raakten auto-s te water. Met name gistermorgen kwamen bij de politie aanhoudend telefoontjes binnen over glij- en slippartijen. Ook informeerden veel mensen naar het verloop van de sneeuwruiming om te kunnen beoordelen of men verantwoord de weg op kon gaan. In het begin van de middag nam de drukte af toen de dooi intrad en de sneeuw overging in regen. .

Groningen: valse naam
Een 20-jarige man uit Groningen liep vannacht een bekeuring op toen hij op de Vismarkt in Groningen tegen de muur van een bankgebouw stond te plassen. De man gaf aan de bekeurende agent een valse naam op. Toen hij in de gaten kreeg dat de politieman dit door had ging de man er hardlopend vandoor in de richting van de Grote Markt. Daar werd hij opgevangen door te voet surveillerende politieagenten. De man werd naar het bureau gebracht waar de juiste persoonsgegevens konden worden vastgesteld. Na verhoor is de verdacht heengezonden met geldboetes van in totaal 280 gulden.

Groningen: baldadige dronken man
De politie heeft in de Oosterstraat in Groningen vannacht een 42-jarige man uit Groningen aangehouden. Surveillerende politiemensen zagen dat de man, die zichtbaar onder invloed van alcohol was, voor een taxi sprong en de chauffeur belette verder te rijden. Direct daarna sprong de man voor de politieauto van de agenten en belemmerde ook hen verder te rijden. Toen de politieauto om hem heen reed schopte of sloeg de man hard tegen de zijkant van de politieauto. In het politiebureau schopte de man herhaaldelijk tegen de deur van een passantenverblijf. Hij is ter ontnuchtering ingesloten.

Groningen: fietser geeft valse naam op
Wegens het opgeven van een valse naam heeft de politie gisteravond aan de Steenhouwerskade in Groningen een 33-jarige man uit Groningen aangehouden. De man kreeg in de Brugstraat een bekeuring omdat hij zonder licht fietste. Aan de politieman die hem een bekeurde gaf hij onjuiste persoonsgegevens op. De politieman kreeg argwaan en wilde de gegevens controleren. Daarop ging de man er vandoor maar kon op de Steenhouwerskade worden achterhaald. Hij is naar het politiebureau gebracht en na verhoor met geldboetes van totaal 230 gulden heengezonden.

Groningen: straatprostituee en klant aangehouden Op een parkeerplaats aan de Iepenlaan in Groningen heeft de politie gisteravond een 30-jarige straatprostituee uit de gemeente Delfzijl en haar 61-jarige klant, een man uit Scheemda, aangehouden. De vrouw tippelde op de Verlengde Visserstraat en surveillerende politiemensen zagen dat ze door de Scheemder in zijn auto werd meegenomen. Samen reden ze naar de afwerkplaats aan de Iepenlaan. Na verhoor op het politiebureau zijn beiden heengezonden. Beiden kregen een bekeuring.

Winschoten: auto vernield bij ruzie
Aan het Marktplein in Winschoten is vannacht de auto van een 20-jarige man uit de gemeente Vlagtwedde vernield. De eigenaar kreeg het, samen met een stel vrienden, om onbekende redenen aan de stok met een andere groep jongeren. Na wat duwen en trekken over en weer werd de auto van de man door enkele leden van de andere groep vernield. De auto liep een aantal deuken, een kapotte spiegel en een vernielde voorruit op. Een vriend van de eigenaar, een 19-jarige man uit Winschoten, liep bij de schermutseling een klap tegen het hoof op. De politie stelt een onderzoek in naar de vechtpartij.

Nieuwolda: bromfietser gewond
Bij een verkeersongeval aan de Molenhorn in Nieuwolda is vannacht een 19-jarige man uit die plaats gewond geraakt. De man reed op zijn bromscooter over de Hoofdweg in zijn woonplaats. Hij droeg geen helm. Op de kruising met de Molenhorn sloeg hij rechtsaf maar kwam daarbij, tengevolge van de gladheid, te vallen. De man liep borstletsel op en is overgebracht naar een ziekenhuis. Hij verkeerde onder invloed van alcohol. Daarom is in het ziekenhuis een bloedproef genomen.

Oude Pekela: man aangehouden
Aan de Vijverlaan in Oude Pekela heeft de politie gisteravond een 19-jarige Pekelder aangehouden. De man wordt ervan verdacht de auto van een 34-jarige plaatsgenoot te hebben vernield. Die reed met de zijn auto langs de Ericabrug in Oude Pekela toen de verdachte op de fiets voor hem reed. Die schreeuwde tegen de auto-eigenaar en maakte allerlei dreigende handgebaren. De automobilist stapte uit maar werd gelijk door de verdachte beetgegrepen. Toen de man daarop verder wilde rijden sloeg de verdachte een gat in de kunststof kap van de auto. Hij kon even later worden aangehouden. De man verzetten zich tegen de aanhouding en bedreigde de politiemensen die hem meenamen. Hij is ingesloten voor nader onderzoek en verhoor.

Uithuizen: vervelende cafébezoeker
Bij een kroeg aan de Leeuwstraat in Uithuizen heeft de politie vannacht een 40-jarige man uit Middelstum aangehouden. De man was, na betrokken te zijn geweest bij een ruzie, het café uitgezet. De man bleef zich echter vervelende voor het café gedragen en op het moment dat inmiddels ter assistentie gevraagde politiemensen bij de kroeg aankwamen schopte de man een ruit van de voordeur van het etablissement in. Daarop werd hij aangehouden. Hij verzette zich hevig tegen de aanhouding en beledigde en spuugde de betrokken politieagenten. De man is ingesloten. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt voor vernieling, verzet tegen de aanhouding en belediging.

Middelstum: man mishandeld
Een 46-jarige man uit Middelstum is vannacht mishandeld in zijn woonplaats. De man kreeg het in een uitgaansgelegenheid in Middelstum om nog onduidelijke reden aan de stok met twee mannen. Die bedreigden hem en aan de Geertruide Alberdastraat kwam het tot een handgemeen. Het slachtoffer, dat hoofdletsel opliep, ging naar huis maar werd door zijn belagers achtervolgd. Die trachtten de deur van de woning van het slachtoffer open te breken waarbij ze een ruit vernielden. Daarna gingen ze er op een brommer vandoor. Het slachtoffer werd tijdens het gesprek met politiemensen onwel en is overgebracht naar een ziekenhuis. Er wordt een nader onderzoek ingesteld.

Veendam: fietsendief
Op het Egypteneinde in Veendam heeft de politie vannacht een 20-jarige Veendammer aangehouden. De man reed zonder licht op een fiets. Politiemensen die hem wilden bekeuren zagen dat het slot van de fiets waarop de man reed was verbroken. Daarop is hij aangehouden en naar het politiebureau gebracht. De fiets bleek bij onderzoek op 12 december vorig jaar te zijn gestolen in de wijk Borgerswold in Veendam. De verdachte is na verhoor heengezonden. Hij bekende die fiets te hebben gestolen.

Wildervank: brand in woning
In een woning aan de Raadhuisstraat in Wildervank ontstond gisteravond brand. De bewoners bevonden zich in de woonkamer toen plotseling de stroom in huis uitviel. Bij het controleren van de smeltzekeringen ontdekte één van hen een hevige rookontwikkeling op de bovenetage van de woning. Direct daarna bleek een uitslaande brand te woeden op de bovenetage. De brandweer van Veendam bluste de brand. Omdat een hoeveelheid dakleer bleef branden kon pas na ruim een uur het sein brandmeester worden gegeven. De gehele bovenetage brandde uit. De beide in het dubbele huis wonende gezinnen zijn elders ondergebracht. De technische recherche stelt een onderzoek in naar de oorzaak van de brand. Kortsluiting wordt niet uitgesloten.

Inlichtingen: afdeling Communicatie, 0900 - 8844