Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 21-01-2001

Politiebericht Utrecht: district Lekstroom, 11.30 uur
Auto`s in de sloot

LOPIK Op zaterdag 20 januari, omstreeks half vijf in de middag, reed een 48-jarige inwoonster van Lopik met haar auto de brug op voor haar woning aan de Dorpsstraat. Door de sneeuw was de brug zodanig glad geworden, dat de auto met daarin ook een passagiere, rechtdoor de brug afgleed.

De auto kwam met de inzittenden op zijn kop in de sloot terecht. De echtgenoot van de bestuurster en omstanders haalden de bestuurster en de passagiere uit de auto. De passagiere kwam met de schrik vrij. De bestuurster ging in verband met water dat zij had binnen gekregen voor onderzoek naar het Antonius ziekenhuis in Nieuwegein.

LOPIK/BENSCHOP - Op zaterdag 20 januari, omstreeks vijf over half vijf in de middag, reed een 30-jarige inwoner met zijn auto over het Benedeneind noordzijde in Benschop. De bestuurder remde af omdat een voor hem rijdende auto stopte. Door het gladde wegdek verloor de Nieuwegeiner de macht over het stuur en gleed vervolgens met de auto in de langs de weg liggende sloot in. Het slachtoffer kwam met de schrik vrij.

HOUTEN/SCHALKWIJK- Op zaterdag 20 januari, omstreeks vijf voor half zes in de middag, reed een 29-jarige inwoner van Schalkwijk met een bestelbus over de Provinciale weg. De bestuurder raakte op een gegeven moment in een slip ten gevolge van het gladde wegdek. Vervolgens belandde de bestelbus met inzittenden in de sloot naast de weg. Niemand van de inzittenden raakte gewond.

Aanhouding in verband met belediging

IJSSELSTEIN Op zondag 21 januari werd op de Weidstraat, omstreeks kwart voor vier in de nacht, een 19-jarige inwoner van Nieuwegein aangehouden. De jongen hield zich vervelend op in de omgeving waar de politie toezicht hield in het uitgaansgebied.

Na diverse keren voor zijn gedrag gewaarschuwd te zijn, begon de jongen een van de agenten te beledigen. Vervolgens werd hij voor deze beledigingen aangehouden. Tegen de verdachte werd proces-verbaal opgemaakt.