| De Vredessite / Nieuws 2001 |

Werkgroep Paasmars roept op tot protest tegen proces vredesactivisten

Op maandag 22 januari om 9:30 uur dient in Almelo een rechtszaak tegen 4 vredesactivisten die op 25 april 2000 in Hengelo een reflectortoren van Holland Signaal hebben bezet. Met de actie protesteerden de activisten tegen de productie en export van wapens door HSA. Voorafgaande aan het proces zullen medestanders van de aangeklaagden een korte publieksactie houden bij de ingang van de rechtbank.
HSA is de grootste wapenproducent van Nederland. HSA levert niet de projectielen, maar wel de middelen die noodzakelijk zijn om de doelen te beschieten en te bombarderen. HSA-wapens zijn gebruikt bij kustbombardementen van civiele doelen en verhogen de spanning in conflictgebieden. Keer op keer blijkt de Nederlandse regering te zwichten voor de druk van HSA en worden wapenembargo's opgeheven. Voor HSA zijn mensenlevens nog altijd ondergeschikt aan het bedrijfsbelang.
Wij eisen dat de wapenleveranties onmiddellijk stoppen, want WAPENHANDEL = MOORDHANDEL.
Na het proces zal er een demonstratieve actie bij de ingang van HSA plaatsvinden waarbij HSA wordt aangeklaagd voor haar wapenhandel.
Meer informatie:
woordvoerdster: 06-23555247 (Yvonne)
wapenhandel: www.antenna.nl/amokmar
Paasmars: www.ddh.nl/vrede/paasmars
(Adres: Rechtbank Almelo, Paleis van Justitie, E.Gorterstraat 5, vlakbij het NS Station.)

_____
menu | dDH