Nationale Beroepenwedstrijd in Metaal en Elektro

WELKE VAKKANJER WORDT NATIONAAL KAMPIOEN?

Van 22 januari tot en met 26 januari strijden 43 jonge vakmensen om het eremetaal in de Nationale Beroepenwedstrijd in de Metaal en Elektro. Ieder in zijn eigen discipline - er kan er maar een de winnaar zijn. Deze nationale kampioen is verzekerd van een ticket naar Seoul, waar in september de Internationale Beroepenwedstrijden, de World Skills Competition, plaatsvinden.

Topsport

De deelnemers aan de Nationale Beroepenwedstrijd zijn tijdens de regionale wedstrijden bij de absolute top geëindigd. Hun werkgevers hebben deze zogenaamde Vakkanjers het afgelopen jaar in staat gesteld om veel tijd aan training te besteden. Trainen op zwakke punten, snelheid en kwaliteit. Om nóg beter te worden - om Nederlands kampioen te worden. Wat dat betreft zijn zij topsporters in hun vak.

Mentaliteit

De wedstrijd vindt plaats op drie verschillende wedstrijdlocaties: in Eindhoven, Etten-Leur en Drachten. Er wordt gestreden in de disciplines CNC-draaien, CAD-tekenen, CNC-frezen, instrumentmaken, constructiebankwerken, machinebankwerken, plaatwerken, lassen en mechatronica. De deelnemers maken werkstukken, waarbij het gaat om precisie en tijdsdruk. Daarnaast wordt iedereen getest op mentale weerbaarheid. Want naast uitblinken in hun vak, moeten de Vakkanjers ook tegen mentale druk kunnen.

En de winnaar is...

De prijsuitreiking van Vakkanjers '01 vindt plaats op vrijdagmiddag 9 februari in het Science and Technology Center NEMO te Amsterdam. Erica Terpstra zal de Nederlandse kampioenen het eremetaal uitreiken.