Gemeente Maassluis

15-1-2001

Extra gecombineerde vergadering commissie ABZ en Financiën

Op maandag 22 januari 2001 is er een extra gecombineerde vergadering van de commissies voor Algemene en Bestuurszaken en Financiën over de behandeling van de Voorjaarsnota / Begroting. In zowel college- als in commissie- en raadsverband is de wens naar voren gebracht om van gedachten te wisselen over (een andere wijze van) behandeling van de Voorjaarsnota en begroting. Het college stelt voor enkele wijzigingen door te voeren en dit ter bespreking voor te leggen aan de commissie ABZ en de commissie voor financiën. De gecombineerde vergadering is openbaar en wordt gehouden in de Burgerzaal van het stadhuis aan de Koningshoek. Belangstellenden zijn vanaf 20.00 uur van harte welkom.

Aansluitend aan deze gecombineerde vergadering vindt de reguliere vergadering plaats van de commissie voor Algemene en Bestuurszaken. Ook deze vergadering is openbaar en wordt gehouden in de Burgerzaal.

Op de agenda van deze vergadering staan onder andere de volgende onderwerpen:

Legitimatie/verkiezingen Stadsregio Rotterdam Door een viertal gemeenten is een motie aangenomen over verkiezingen van de stadsregio Rotterdam. Deze zijn naar het gemeentebestuur van Maassluis gestuurd met de vraag het in die moties uitgesproken oordeel te onderschrijven. Eén van die moties is gericht aan de gemeenteraad. Naar aanleiding hiervan besloot de raad in zijn vergadering van 12 december 2000 de betreffende aangelegenheid te willen bespreken in de eerstvolgende vergadering van de commissie Algemene en Bestuurszaken. Op dezelfde dag als die van deze commissievergadering, t.w. 22 januari 2001 vindt s middags bij de stadsregio een informatieve bijeenkomst plaats over een hernieuwd standpunt c.q. raadsvoorstel met betrekking tot de regioverkiezingen. Door een vertegenwoordiging van het college zal tijdens deze commissievergadering de laatste stand van zaken uit de informatieve regiobijeenkomst worden medegedeeld.

Trouwlocaties
Het college stelt de gemeenteraad in zijn vergadering van 6 februari 2001 voor akkoord te gaan met de eenmalige aanwijzing als trouwlocatie van het Marine Opleidingsvaartuig Van Kinsbergen en met een verruiming van de mogelijkheden van het trouwen op schepen. Tevens wordt de gemeenteraad voorgesteld akkoord te gaan zijn bevoegdheid tot aanwijzing van schepen als trouwlocatie aan het college van burgemeester en wethouders te delegeren.