Politiebericht Brabant-Noord: Uden 22-01-2001
Persbericht district De Leijgraaf

RIJDEN ZONDER RIJBEWIJS

Zondagmiddag is op de Wilhelminastraat in Uden een 23-jarige man uit Vgehel aangehouden. Surveillerende agenten viel het op dat de man wat slingerend reed. De Veghelaar kon niet voldaan aan het verzoek om een rijbewijs te laten zien omdat het document in de nacht van zaterdag op zondag door de politie in Veghel was ingenomen wegens het rijden onder invloed. Na verhoor en proces-verbaal is de man weer in vrijheid gesteld. Afgelopen nacht werd op de Bogerdstraat in Uden een 27-jarige man uit Uden aangehouden voor het rijden onder invloed. Hij kreeg een rijverbod van een uur en een boete van f.410,--.

KLEDING WEG

Vanmorgen rond 05.00 uur werd ingebroken in een winkel aan het Brabantplein in Uden. De dader gooide met een putdeksel een ruit in en nam vervolgens enkele stuks kleding weg. Wat er precies is weggenomen, moet nog worden vastgesteld.

VOGELS IN BESLAGGENOMEN

Zondagmorgen heeft de politie in samenwerking met een controleur van de Algemene Inspectie Dienst vier adressen in Uden en Volkel bezocht, ter controle van de Vogelwet. Op een adres aan de Maatsestraat in Uden werd een vogeleigenaar bekeurd vanwege het feit dat de vogels geen of onjuiste pootringen hadden. Er werden vijf vogels in beslaggenomen. Op een adres aan de Leeuwstraat in Volkel wilde de bewoner geen medewerking verlenen. Daarom heeft de politie het slot van de voliere geforceerd en enkele vogels gecontroleerd. De politie zal in de toekomst deze controles vaker laten plaatsvinden.

VERLICHTINGSCONTROLE

De politie heeft vanmorgen tussen 07.15 en 08.15 uur op de Bergstraat in Boekel op verlichting gecontroleerd. In totaal zijn twaalf personen bekeurd voor het rijden zonder verlichting. Tussen 07.20 en 08.00 uur zijn op de Corridor in Veghel evenzoveel fietsers bekeurd voor het rijden met kapotte of zonder verlichting.