Politiebericht Brabant-Zuid-Oost: Eindhoven e.o. 22-01-2001 2e persbericht 22 januari 2001

Persberichten uit de regio:

Eindhoven: Diefstal bedrijfsauto
Vanaf een afgesloten terrein aan de Ruysdaelbaan is tussen zaterdagmiddag 17.00 uur en maandagochtend 9.00 uur een blauwe Nissan Trade (bedrijfsauto) met het kenteken 44-VB-XJ gestolen. De dader heeft de toegangspoort gedemonteerd en het voertuig meegenomen.

Helmond: Deurmat van Politie aangetroffen tijdens oprollen hennepkwekerij
Maandagochtend rond 11.10 uur is in een woning aan de Wolfstraat een hennepkwekerij ontmanteld. 129 planten en de bijbehorende apparatuur werden in beslag genomen en zullen worden vernietigd. Tevens werden in de woning een blauwe mat met daarop Politie, afkomstig uit het Politiebureau Helmond-Centrum, een bonnenboekje van de politie, een busje traangas en een uitbeenmes aangetroffen. De 24-jarige verdachte man uit Helmond heeft afstand gedaan van deze goederen. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Inbraken in berging
Op het Adelaarsplein is tussen vrijdag 17.30 uur en zondag 20.30 uur ingebroken in twee bergingen. Hierbij is uit één berging een fiets gestolen en uit de andere een decoupeerzaag, een boormachine en een schuurmachine. Ook aan de Penningstraat is ingebroken in een berging. Hierbij werd een pak drank weggenomen. Bij twee van de inbraken brak de dader de deur open om binnen te komen. Bij de derde werden geen braaksporen geconstateerd. Vermoedelijk is hier gebruik gemaakt van een valse sleutel.

Best: Diefstal bedrijfsauto
Tussen zondagavond 19.00 uur en maandagochtend 8.00 uur is vanaf een bedrijfsterrein aan de Oirschotseweg een witte Mercedes-Benz 208 D-X (bedrijfsbus) met het kenteken VH-GR-90 gestolen. Ook wordt een gereedschapskar met inhoud vermist die in de bus stond. De geschatte waarde van het gereedschap is 15.000 gulden.

Bladel: Diefstal goederen
Tussen zaterdagavond 19.00 uur en maandagmorgen 7.00 uur zijn 175 lege flessen en een kaarsensnuiter aan de Gindrapassage gestolen. De goederen stonden daar onder een carport van een bedrijf. Vermoedelijk is men over de afgesloten poort van de carport geklommen. Schade ongeveer fl. 285,-

Gemert: Hennepkwekerijen opgerold
Maandagochtend rond 9.15 uur zijn in drie woningen op de Peij drie hennepkwekerijen opgerold. Een vierde bijgebouw was reeds volledig ingericht en voorbereid als hennepkwekerij. Hierin waren echter nog geen planten aanwezig. In totaal werden 582 hennepplanten in beslag genomen. Ook de volledige inventaris van de vier inrichtingen, bestaande uit onder andere bevloeiingsinstallaties, teelaarde, tientallen assimilatielampen en airconditioners zijn in beslag genomen. Zowel de hennepplanten als de apparatuur worden vernietigd. Tevens werd een gestolen Duitse aanhangwagen aangetroffen. Deze is in beslag genomen. Tegen de drie verdachte mannen (28, 34 en 42 jaar) uit Gemert wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Son en Breugel: Strenge controle op verkeersovertredingen op sluiproutes
Maandagochtend tussen 7.30 en 9.00 uur heeft de politie op diverse locaties automobilisten bekeurd die probeerden een sluiproute te kiezen en daarbij de verkeersregels overtraden. Automobilisten kiezen vaak een sluiproute om de Nieuwstraat, een zeer drukke doorgaande weg in Son met veel langzaam rijdend verkeer in de ochtend- en avondspits, te mijden. Tijdens de controle werden 27 automobilisten bekeurd omdat zij de Oostelijke ventweg van de H. Veenemanstraat inreden terwijl dit verboden is. Ook werden 94 processen-verbaal opgemaakt omdat automobilisten op de brug van de Nieuwstraat afsloegen terwijl dit verboden is. De komende tijd zullen nog meer controles in dit kader volgen.

Valkenswaard: Inbraak in auto
Op de Vogelkersstraat is tussen zondagmiddag 17.00 uur en maandagochtend 7.25 uur ingebroken in een auto. De dader heeft het portier aan de bestuurderszijde opengebroken en het frontje van de autoradio meegenomen.

Westelbeers: Auto gestolen en uitgebrand teruggevonden Zondag tussen 15.30 en 20.30 uur is vanaf de Schepersweg een rode Seat Leon gestolen. De auto is zondagavond in Made uitgebrand teruggevonden.