Politiebericht Brabant-Zuid-Oost: Eindhoven e.o. 22-01-2001 3e persbericht 22 januari 2001

Berichten uit de regio

Eindhoven: Telefoonwinkel overvallen
Maandag rond 18.00 uur is op de Vestdijk een telefoonwinkel overvallen. Vier mannen kwamen tegen sluitingstijd de winkel binnen en bedreigden het personeelslid dat alleen in de winkel was met een vuistvuurwapen. Ze bonden hem vast, pakten geld uit de kassa en telefoonkaarten en gsms uit de vitrines. Daarmee verdwenen ze. Er is niet geschoten en het personeelslid is niet gewond. Het is nog niet bekend wat er precies is meegenomen. De daders waren tussen de 20 en 25 jaar oud, lichtgetint tot donkerbruin. Zij spraken in gebroken Nederlands en Frans. Zij droegen gebreide mutsen.

Eindhoven: Autogordelcontrole
Maandag tussen 16.00 en 17.00 uur zijn bij een autogordelcontrole op de Muzenlaan dertien automobilisten bekeurd omdat ze geen gebruik maakten van de autogordel.

Eindhoven: Gestolen auto
Maandag is vanaf de Beukenlaan een groene Chrysler Voyager met het kenteken GJ-VX-80 gestolen.

Helmond: Inbraak bij bedrijf
Tussen zaterdag 13.00 uur en maandag 14.00 uur is ingebroken bij een bedrijf aan de Grasbeemd. Er is een raam opengebroken. Er is een computer met toebehoren gestolen. De kluis is opengebroken en hieruit is fl. 1.000,= meegenomen.

Hooge Mierden: Snelheidscontrole
Op De Gagel is maandag tussen 15.15 en 17.05 uur een radarsnelheidscontrole gehouden. Van de 339 voertuigen reden er 25 te hard. De snelste haalde een snelheid van 106 km/u. 80 is de maximumsnelheid.

Budel: Aanrijding
Bij een aanrijding op de Randweg Oost zijn drie betrokkenen naar het ziekenhuis gebracht. De 48-jarige bestuurder van een personenauto uit Warnsveld reed over de Randweg Oost en raakte in een bocht met zijn auto in de slip. Hij botste frontaal op een auto die hem tegemoet kwam rijden. Daarin zat een gezin uit Capelle aan den IJssel, waarvan de 30-jarige man achter het stuur zat. Zijn 28-jarige hoogzwangere vrouw en het driejarige zoontje zijn naar het St. Jansgasthuis in Weert gebracht. De vrouw had een hoofdwond. De man uit Warnsveld is met klachten over pijn aan borst en hoofd naar het St. Josephziekenhuis gebracht.

Deurne: Diefstal uit tuinhuisje
In de nacht van zondag op maandag zijn uit een tuinhuisje achter een woning aan de Fitissingel twee stepjes en een paar skeelers gestolen. Het tuinhuisje was niet afgesloten. De tuinpoort wel, maar het schuifslot kon makkelijk opengemaakt worden. De waarde van de buit is ongeveer fl. 350,=.