Persbericht

22 januari 2001

MachineVeiling-Online, Internetveiling voor gebruikte machines van start.

MachineVeiling-Online introduceert een nieuwe manier van gebruikte en showroom machines kopen, de Internetveiling: MachineVeiling-Online. www.machine-veiling.com

De machines worden ingebracht door de Nederlandse en Belgische vakhandel, waarmee kwaliteit, garantie en service is gegarandeerd, en dat is uniek. Zij zorgen voor een divers machine aanbod. In aanvang bestaat het aanbod voornamelijk uit houtbewerkingsmachines. Echter de veiling staat open voor elk type machine zoals, metaalbewerkingsmachines, Kunststofbewerkingsmachines, compressoren, heftrucks, enzovoort.

Het veilen op Internet is vergelijkbaar met de traditionele vorm zij het dat het toegankelijker is en een aantal voordelen biedt. De bezoeker kan de veiling doorlopend bezoeken, gewoon vanachter de PC op een zelf te bepalen tijdstip. Beschrijvingen en afbeeldingen van de machines verschaffen de benodigde informatie. Zo nodig kan meer inzicht verschaft worden door een e-mailcontact met de aanbieder.

Na registratie kan men, met gebruikersnaam en wachtwoord, op de gewenste machine bieden. Het biedsysteem is heel eenvoudig en transparant. Waar nodig zijn er helpschermen. Een prijs invullen is voldoende, het minimumbedrag staat reeds aangegeven.

De gebruikersnaam geeft de bieder een zekere anonimiteit, terwijl wel te zien wie de aanbieder is.

Internetveilingen kennen een langere biedtermijn dan traditioneel mogelijk is. Dat kan variëren van een dag tot 8 weken. Een tijdsdruk waarin men een beslissing moet nemen is er dan ook nauwelijks.

Interessant is het zogenaamde Automatisch bieden. Men vult het bedrag in wat men voor deze machine maximaal over heeft. Het veilingsysteem biedt vervolgens met een in het systeem opgenomen automatisch ophoogbedrag (na elk bod moet het volgende bod uiteraard hoger zijn, het veilingsysteem doet dat zelf).
Bij een volgend bod biedt het veilingsysteem direct voor de automatische bieder. De concurrerende bieder krijgt een bericht dat zijn bod is overboden.
Dit herhaalt zicht totdat de veilingtermijn is afgelopen of dat het automatisch bod wordt overboden. Men krijgt dan een e-mailbericht en de mogelijkheid opnieuw te bieden.
Het voordeel van dit systeem is dat men niet continu een veiling in de gaten moet houden en toch voor een lager bedrag dan gedacht een machine kan verwerven.