WINKELMAN EN VAN HESSEN

Directeur Dreamstart geridderd door franse ambassadeur


- PERSBERICHT -

Den Haag, 22 januari 2001

DIRECTEUR DREAMSTART GERIDDERD DOOR FRANSE AMBASSADEUR

Mr. P. van den Bergen, directeur van startersplatform Dreamstart, is vandaag geridderd in de Nationale Orde van Verdienste door de ambassadeur van Frankrijk te Den Haag. Deze bijzondere onderscheiding volgt uit zijn niet-aflatende inzet om Europese samenwerking op het vlak van technologische vooruitgang te bevorderen. Zowel in zijn vorige functie als Secretaris-Generaal van het Eureka-initiatief in Brussel (1994 - 1999), als in zijn huidige functie toont Van den Bergen een sterke betrokkenheid bij technologische innovatie en implementatie.

Tijdens zijn rede benadrukte Van den Bergen dat zijn rol bescheiden is geweest, gezien de uitdagingen die er nog liggen. Vanuit die redenering heeft hij zich de komende jaren gezamenlijk met het Ministerie van Economische Zaken gecommitteerd aan het verder verbeteren van het technostartersklimaat. Dreamstart richt zich in deze op onder meer het vrijmaken van fondsen voor nano-technologie.

Dreamstart is een uniek en vooruitstrevend netwerk voor technostarters. Het initiatief heeft tot doel het startersbewustzijn op kennisintensieve, technologie-georiënteerde gebieden te vergroten. Dreamstart schept de condities om de kwalitatieve en kwantitatieve ontwikkeling van hightech bedrijven een flinke impuls te geven. Dit is nodig gezien de grote achterstand die Nederland op dit gebied kent. Binnen drie jaar verwacht Dreamstart dat het aantal technostarters overeenkomt met de Europese percentages (6-7 procent in Nederland, 9-10 procent in Europa).


- EINDE BERICHT -

Achtergrondinformatie (