Politiebericht Limburg-Noord: Venlo 22-01-2001 Mediaberichten maandag 22 januari 2001, 16.00 uur

Roggel Openlijke geweldpleging

ROGGEL De politie van Heythuysen heeft vanmorgen een aangifte opgenomen van een 16-jarige jongen uit Heibloem. Deze is in de nacht van vrijdag op zaterdag het slachtoffer geworden van een ernstige mishandeling op de Vrijkenstraat in Roggel. Hij liep letsel op aan gezicht, schaafwonden aan zijn lichaam en zijn fiets werd flink vernield. De daders zijn twee jongens van 18 jaar uit Neer en Nederweert. Zij zijn zaterdag morgen om 02.15 uur aangehouden nadat zij op de Heythuyserweg zonder enige aanleiding ook een 20-jarige inwoner van Horn in elkaar hadden geslagen.

Het slachtoffer uit Heibloem liep met zijn fiets die stuk was aan de hand op de Vrijkenstraat. De twee jongens stopten naast hem met hun scooter, sloegen hem met vuisten en een bromfietshelm en schopten hem zonder enige aanleiding waar ze hem konden raken. Nadat het slachtoffer weg kon komen werd hij na ongeveer 100 meter ingehaald door de beide hem onbekende jongens en begon de geweldpleging opnieuw.

De beide verdachten hebben inmiddels bij de politie een bekentenis afgelegd, waarin zij als hun motief aangeven gefrustreerd te zijn over dingen in hun eigen leven, die niets te maken hebben met de toevallige slachtoffers die zij in elkaar hebben geslagen en getrapt.