Politiebericht Friesland: Friesland 22-01-2001 Politieberichten van 21/1 (13.00 uur) t/m 22/1 (07.00 uur)

Sexbierum: eenzijdig ongeval
Zondag omstreeks 16.10 uur reed een 25-jarige inwoner van Sexbierum met zijn personenauto over de Frjentsterterdyk. De bestuurder kwam in een flauwe bocht in de berm terecht en bij de daarop volgende stuurcorrectie raakte hij in een slip en belandde vervolgens in de sloot naast de weg. De bestuurder bleef ongedeerd en had niet gedronken. De auto werd totaal vernield.

Drachten: onder invloed
Zondag omstreeks 19.10 uur werd op de Noorderdwarsvaart een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 29-jarige inwoner van Surhuisterveen, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de man 275 ugl. Hij kreeg een rijverbod voor 1 uur.

Maandag omstreeks 00.45 uur werd op de Leidijk een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 52-jarige inwoner van Drachten, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de man 735 ugl. Hij kreeg een rijverbod voor 8 uur en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Maandag omstreeks 03.40 uur werd op de Wielewalen een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 30-jarige inwoner van Drachten, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de man 345 ugl. Hij kreeg een rijverbod voor 2 uur.

Leeuwarden: inbraak woning
Zondag tussen 14.30 en 19.30 uur werd ingebroken in een woning aan de Breedstraat. Aan de achterzijde werd een bovenlicht geforceerd. Uit de woning werd audioapparatuur weggenomen. De eigenaresse, een 43-jarige inwoonster van Leeuwarden, heeft aangifte gedaan.

Heerenveen: onder invloed
Maandag omstreeks 02.10 uur werd op de Haskeruitgang een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 37-jarige inwoner van Heerenveen, bleek gedronken te hebben. De man blies aan het bureau 745 ugl. Hij kreeg een rijverbod voor 9 uur en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Surhuisterveen: inbraak vrachtauto
Van zondag op maandag werd ingebroken in een vrachtwagen, die geparkeerd stond op de Koartwald. Het linker portierslot was opengebroken. Uit de cabine van de vrachtwagen waren o.a. weggenomen een radio, een koelkast en een paspoort. Ook had men verschillende goederen vernield. De chauffeur, een 31-jarige inwoner van Surhuizum, heeft aangifte gedaan.

Harlingen: inbraak winkel/bedrijf
Afgelopen nacht werd ingebroken in een bedrijf/winkel aan de Voorstraat. Het slot van de toegangsdeur werd vernield. Uit het bedrijf werden twee gespecialiseerde en computergestuurde oogmeters weggenomen. De bedrijfsleidster, een 29-jarige inwoonster van Harlingen, heeft aangifte gedaan.

Bureau Voorlichting & PR: 058 - 880 8272