Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 22-01-2001

Politiebericht Utrecht: districten Utrecht stad, 09.00 uur
Auto-inbreker op heterdaad betrapt

UTRECHT Op de Nieuwlichtstraat hadden getuigen zondagmiddag gezien hoe een jongen had geprobeerd een auto open te breken. De getuigen wilden achter de verdachte aan. Maar deze vluchtte weg op zijn scooter.

Door de gladheid viel de jongen en zette zijn vlucht te voet voort, hierbij liet hij zijn scooter achter. De politie heeft de scooter in beslag genomen en meegenomen naar het bureau. Hier bleek dat de scooter op naam stond van een 16-jarige jongen uit Utrecht.

De politie ging naar de woning van de verdachte in de hoop de jongen thuis aan te treffen. Omstreeks half zes kwam hij naar het bureau en vertelde aan de balie dat hij aangifte wilde doen van zijn gestolen scooter. De jongen werd direct aangehouden. Tijdens de fouillering werd in zijn zak een gestolen organizer aangetroffen. Na een confrontatie herkenden de getuigen de jongen waarna hij in verzekering werd gesteld.

Buschauffeur mishandeld

UTRECHT Een 48-jarige buschauffeur reed met zijn bus over de Joseph Haydnlaan. Bij de bushalte stapte er een tot nu toe onbekende man in. De man liet zijn plaatsbewijs aan de chauffeur zien. De chauffeur kon het niet goed zien en dacht dat er iets niet klopte aan het kaartje.

Hij vroeg aan de man of hij nog een keer naar het bewijs kon kijken. Hierop werd de verdachte kwaad en sloeg zonder aanleiding de chauffeur in zijn nek. De verdachte probeerde vervolgens het plaatsbewijs uit de hand van de chauffeur te pakken door zijn arm om te draaien. Uiteindelijk sprong de man bij de volgende halte uit de bus. Onderzoek wees uit dat het kaartje vervalst was.

Onwelwording

DE MEERN Zondagmorgen kreeg de politie een melding dat er een man onwel geworden was in de Gouvernantelaan. Ter plaatse trof de politie een 59-jarige man uit De Meern in zijn aan woning. Het inmiddels gearriveerde ambulanceteam constateerde dat het slachtoffer waarschijnlijk een ataq had gehad.

Om het leven van de man te redden werd de hulp van een traumahelikopter ingeroepen. Nadat artsen van de traumaheli de man hadden gestabiliseerd werd hij met een ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

Autokrakers aangehouden

UTRECHT Twee 39-jarige mannen uit Utrecht werden zondagochtend aangehouden voor het openbreken van auto`s. Omstreeks half acht zagen getuigen de twee mannen bij diverse auto`s proberen in te breken.

De inmiddels gewaarschuwde politie kon aan de hand van opgeven signalementen de twee mannen op de Croeselaan aanhouden. Bij de fouillering werd een aantal inbrekers werktuigen uit de jassen van de mannen gehaald. Beiden zijn in verzekering gesteld.