Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 22-01-2001

Politiebericht Utrecht: district Rijn en Venen, 09.30 uur
Doorrijden na aanrijding, bestuurder aangehouden

WOERDEN Op zondag 21 januari, omstreeks tien over zeven in de ochtend, werd door getuigen gemeld dat er een aanrijding had plaats gevonden op de Stromenlaan. Een automobilist was tegen een geparkeerd voertuig gereden en getuigen zagen de verdachte bestuurder hierna wegrijden naar het doodlopende stuk weg aan de Stromenlaan.

De gewaarschuwde politie trof de auto waarmee de aanrijding was veroorzaakt daar bij een woning aan en nam deze inbeslag. In de woning werd een 24-jarige inwoner van Woerden aangehouden, die verklaarde de bestuurder van de auto te zijn geweest.

De verdachte werd aangehouden en moest een ademanalyse ondergaan aan het politiebureau. Uit de ademanalyse bleek dat de man 1,1 promille aan alcohol in het lichaam had. Tegen de verdachte werd proces-verbaal opgemaakt.

Vrouw te water

MAARSSEN Op zondag 21 januari, omstreeks half een in de middag, raakte een vrouw te water in het Amsterdam-Rijnkanaal ter hoogte van de Westkanaaldijk. Het slachtoffer, een 55-jarige inwoonster van Haarlem, stond op het dek van een binnenvaartschip van haar 58-jarige echtgenoot. Zij begroette familieleden die langs de walkant op hen stonden te wachten na een vaart vanaf Duitsland.

Door onbekende oorzaak verloor het slachtoffer haar evenwicht en belandde in het water tussen het schip en de walkant. Het slachtoffer kon zich vastklampen aan de walkant en werd oor de wachtende familieleden en enkele getuigen op de kant getrokken. Haar echtgenoot kon zijn schip keren en het slachtoffer kon weer aan boord gebracht worden.

Na onderzoek door personeel van een ter plaatse gekomen ambulance, bleek het slachtoffer alleen schaafwonden te hebben opgelopen en geen onderkoelingsverschijnselen of ander ernstig letsel te hebben overgehouden aan het ongeval.

Sneeuwballen gooien eindigt met vechtpartij

HARMELEN Op zondag 21 januari, omstreeks half elf in de avond, ontstond een vechtpartij naar aanleiding van het gooien van sneeuwballen aan de Reiger. Een 44-jarige inwoner van Harmelen ergerde zich aan het gooien van sneeuwballen tegen de ramen van zijn woning en ging naar buiten om te kijken wie daarvoor verantwoordelijk was. Buiten ontstond een handgemeen met een 37-jarige buurtgenoot. De buurtgenoot haalde op een gegeven moment een mes tevoorschijn en verwondde de 44-jarige daarmee aan zijn armen, been en hoofd.

De verdachte werd door de inmiddels ter plaatse gekomen politie aangehouden en ingesloten. Het slachtoffer werd voor behandeling naar het Hofpoort ziekenhuis in Woerden overgebracht.