Persbericht Landelijke Studenten Vakbond
t.a.v. de onderwijsredactie en de rubriek personalia

Opnieuw LSVb'er in bestuur Europese studentenvakbond

Utrecht, 22 januari 2001 - Op 1 januari 2001 is Marlous Veldt (24) toegetreden tot het bestuur van de Europese studentenvakbond ESIB - the National Unions of Students in Europe.

ESIB is de overkoepelende organisatie van 37 landelijke studentenvakbonden uit 31 landen. De LSVb vertegenwoordigt de Nederlandse studenten in ESIB. ESIB behartigt belangen van studenten in het hoger onderwijs richting Europese en mondiale organisaties (zoals UNESCO, de Raad van Europa, de Europese Commissie, het Europees Parlement en het European Youth Forum). Daarnaast is ESIB voor de lidorganisaties een platform om informatie uit te wisselen over de onderwerpen die belangrijk zijn voor studenten. Via haar lidorganisaties vertegenwoordigt ESIB ruim acht miljoen studenten.

Marlous Veldt studeert 'Violence, Conflict and Development' aan de School of Oriental and African Studies (SOAS) in Londen en was vice-voorzitter van het LSVb-bestuur 1998 - 1999. Al eerder leverde de LSVb bestuursleden aan ESIB: in 1998 was Judith Sargentini (26) bestuurslid en in 1999 nam Marieke Rietbergen (26) het stokje van haar over.

De andere Europese bestuursleden komend jaar zijn Martina Vukasovic (Joegoslavië), Stefan Bienefeld (Duitsland) en Ante Martic (Kroatië).