PERSBERICHT

Nieuw woonportaal breidt content uit met kwalitatief hoogwaardige wooninformatie Funda N.V. sluit overeenkomsten met Ilse Media Groep en Domega

Diemen, 22 januari 2001 - Internetonderneming Funda N.V. gaat samenwerken met uitgever Ilse Media Groep (VNU) en webwinkel Domega. Deze nieuwe contentpartners bezorgen het woonportaal funda.nl, dat op het punt staat 'live' te gaan, kwalitatief hoogwaardige content. Hiermee heeft Funda N.V. de eerste stappen gezet om funda.nl - dat voorkomt uit de NVM-huizensite - uit te bouwen tot het complete woonportaal van Nederland.

Uitgangspunt van Funda N.V. is dat wonen meer is dan een dak boven het hoofd. Daarom biedt funda.nl naast een overzicht van alle koop- en huurwoningen van NVM Makelaars in Nederland ook informatie over verbouwen, woninginrichting en de financiële kant van wonen. Om ervoor te zorgen dat deze informatie zo interessant en uitgebreid mogelijk is, gaat Funda N.V. samenwerkingsverbanden aan met partners die relevante content aan www.funda.nl kunnen toevoegen. Nu de internetonderneming een intentieverklaring heeft getekend om met Domega te gaan samenwerken, biedt funda.nl straks handige tips en productinformatie voor de doe-het-zelver. Domega is een webwinkel op internet die iedereen die in zijn huis wil (laten) klussen voorziet van nieuwe ideeën, informatie en producten voor in en om het huis.

Ilse Media Groep zorgt voor content vanuit vtwonen.nl, zoals informatie over interieur, design en trends op woongebied. Willen bezoekers van funda.nl meer gedetailleerde achtergrondinformatie over de beschreven woongerelateerde onderwerpen of willen zij producten bestellen, dan kan men eenvoudig doorklikken naar respectievelijk vtwonen.nl en domega.nl. Funda.nl levert de contentpartners dus ook traffic op voor de eigen site.

Partners
Naast Ilse Media Groep en Domega is Wegener N.V. een belangrijke contentleverancier van funda.nl. Aandeelhouder Wegener N.V. voorziet het woonportaal van onder meer plattegronden en actuele buurtinformatie, zoals soorten woningen, schooltypes, verkeersveiligheid, sportvoorzieningen, openbaar vervoer. In de nabije toekomst wil Funda N.V. meer samenwerkingsverbanden aangaan. Met bestaande partners bekijkt Funda N.V. op welke manier invulling gegeven kan worden aan marketing en commercie.

Over Funda N.V.
Funda N.V. is een initiatief van makelaarsorganisatie NVM en Wegener N.V. De internetonderneming, aangevoerd door algemeen directeur Marque Joosten, heeft als doelstelling een compleet Nederlands woonportaal te realiseren onder de naam funda.nl. Basis voor de site is de database van NVM, ofwel 60% van het Nederlandse woningaanbod. Wegener N.V. vult dit bestand van koop- en huurwoningen aan met buurtinformatie. Daarnaast breidt de site zijn content uit met behulp van verschillende contentpartners zoals Ilse Media Groep en Domega.