Politie Drenthe

Persberichten Regio Politie Drenthe

Vervolg ongeval Ruinerwold
11:04 maandag 22 januari 2001

Dirk Neef 0522 - 27 4015

Het ongeval op de Wolddijk in Ruinerwold werd veroorzaakt door een 25 jr vrouw uit Pesse. In verwarde toestand is zij in haar personenauto vanaf Ruinen richting Ruinerwold gereden. In Ruinen kweam zij eerst in botsing met een tegemoetkomende auto, bestuurd door een 76 jr man uit De Wijk. Deze auto raakte aan de zijkant beschadigd. De vrouw reed zonder te stoppen door. Voordat zij tot stilstand kwam op de Wolddijk raakte zij nog een personenauto (gegevens nog niet bekend), enkele bermpaaltjes en ging ze op de rotonde bij Oosteinde rechtdoor. De auto die door haar werd aangereden en die op de kop in de sloot belandde, werd bestuurd door een 80 jr vrouw uit Meppel. Haar passagier was een 82 jr plaatsgenote.

De vrouw uit Pesse werd met lichte verwondingen opgenomen in het ziekenhuis. Ook de beide bejaarde damens gingen licht onderkoeld en met lichte verwondingen naar het ziekenhuis en werden daar ter observatie opgenomen.

De politie is zeer te spreken over de wijze waarop vanaf het eerste ongeval in Ruinen medeweggebruikers hulp boden. De politie werd met behulp van mobiele telefoons voortdurend op de hoogte gehouden. Verder waarschuwden voor en achter de hevig slingerende auto, andere automobilisten met knipperende waarschuwinglampen het overige verkeer. Ook direct na de aanrijding op de Wolddijk sprong men in de sloot om de bejaarde dames uit hun benauwde positie (deels onder water) te halen.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe