PERSBERICHT

Mediasystemen integreert workflowsystemen dagbladuitgevers

Haarlem, 22 januari 2001 - Mediasystemen B.V., een dochteronderneming van Triple P, heeft opdracht gekregen het systeem voor de workflow van de redactie en advertentie-afdeling van dagbladuitgeverij De Gooi- en Eemlander B.V. te vernieuwen. Doel is de advertentie- en redactionele productie te integreren in het bestaande systeem van Damiate B.V., de branchegenoot waarmee De Gooi- en Eemlander onlangs is gefuseerd. Beide bedrijven maken deel uit van het Telegraaf-concern.

Damiate is al bijna 15 jaar gebruiker van de oplossingen voor redactie, beeldbewerking en advertentie-opmaak van Mediasystemen. Twee jaar geleden implementeerde Mediasystemen bij Damiate Forum News dat geïntegreerd samenwerkt met het pagina-opmaaksysteem Memphis en Focus voor tekstverwerking. Dit systeem ondersteunt de werkzaamheden van ruim 200 medewerkers binnen de vestigingen van Damiate in Haarlem, Leiden en IJmuiden. Deze oplossing is nu ook de basis voor de medewerkers van De Gooi- en Eemlander in Hilversum, Almere, Bussum en Soest. De workflow van de redacties en advertentie-medewerkers van de fusiepartners wordt daarmee geïntegreerd tot één logisch geheel.

Eén van de grote synergievoordelen van de fusie tussen Damiate en De Gooi- en Eemlander is het toepassen van het 'rompkrant'-concept. In dat concept wordt algemeen, internationaal en economisch nieuws voor alle uitgaven centraal geproduceerd en opgemaakt, terwijl het regionale nieuws lokaal wordt verzameld en bewerkt. Doordat alle processen binnen de verschillende redacties op exact dezelfde systemen en volgens dezelfde procedures verlopen, worden de voordelen van het 'rompkrant'-concept tot het uiterste benut.

Damiate
Damiate B.V. is uitgever van onder andere het Haarlems Dagblad, Leidsch Dagblad en de IJmuider Courant. De Gooi- en Eemlander geeft naast het gelijknamige dagblad ook nog een aantal weekbladen uit.

Mediasystemen
Mediasystemen uit Haarlem is onderdeel van de divisie Software & Systems Integration van Triple P en levert internationaal oplossingen voor de automatisering van de workflows van redacties en advertentie-afdelingen. De oplossingen zijn gebaseerd op standaard softwarecomponenten van leveranciers zoals Microsoft en Adobe. Mediasystemen heeft installaties gerealiseerd in Nederland, België, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Ierland en Zuid-Afrika.

Triple P
In haar thuismarkt Nederland en België is Triple P een vooraanstaand leverancier van Informatie en Communicatie Technologie ("ICT") diensten en infrastructuren in de mid- en grootzakelijke markt. Triple P heeft haar activiteiten georganiseerd in drie divisies in Nederland en één dochter-maatschappij in België. De drie divisies in Nederland zijn: Systems & Networks, Services, Software & Systems Integration. De activiteiten van de divisie Systems & Networks bestaan uit systeem- en netwerkintegratie consulting alsmede de verkoop van systeem- en netwerkproducten. De activiteiten van de divisie Services bestaan uit consulting, projectmanagement en implementatie- diensten alsmede operationele beheer- en onderhoudsdiensten. De activiteiten van de divisie Software & Systems Integration bestaan uit e-business consulting en implementatiediensten alsmede het aanbieden van software ontwikkelings-, onderhouds- en beheerdiensten ten aanzien van eigen ontwikkelde alsmede door derden ontwikkelde softwaretoepassingen voor o.a. uitgeverijen en de gezondheidszorg. De Belgische dochtermaatschappij houdt zich bezig met Services en Software & Systems Integration. De klanten van Triple P zijn middelgrote en grote organisaties in zowel verticale als horizontale markten. Triple P's verticale markten zijn: financiële dienstverlening, overheid, uitgeverijen en gezondheidszorg.