PERSBERICHT

Rotterdam School of Management in

Europese Top Vijf van Beste Business Schools

Rotterdam, 22 januari 2001 - In een vandaag verschenen artikel in de Britse kwaliteitskrant The Financial Times heeft de Rotterdam School of Management (Erasmus Universiteit Rotterdam) een plaats behaald in de top vijf van beste business schools in Europa. Het is voor het derde achtereenvolgende jaar dat The Financial Times uit het ruime aanbod van zo'n 1500 internationale MBA opleidingen wereldwijd, een ranking heeft samengesteld.

Volgens The Financial Times hebben de scholen hun posities te danken aan hun prestaties op drie brede terreinen: carrière-ontwikkeling na afronding van de MBA opleiding (het onderscheidende vermogen in de MBA markt), diversiteit en onderzoek. Wereldwijd kende The Financial Times RSM een plaats in de top 10 toe vanwege de innovatieve MBI opleiding, de internationale mobiliteit van de studenten en afgestudeerden en de stijging van de salarissen die afgestudeerden van de RSM in Europa genieten.

Kai Peters, Dean van de RSM reageerde verheugd: "De RSM is een zeer internationale business school. Meer dan 50 verschillende nationaliteiten zijn vertegenwoordigd en die bieden geweldige mogelijkheden om werkelijk vernieuwend te zijn. Het feit dat RSM in Nederland is gevestigd, de toegangspoort tot Europa is en internationaal georiënteerd, versterkt alleen maar onze positie".

Voor de ranking selecteerde The Financial Times 137 business schools uit de hele wereld waaronder 32 uit Europa. De ranking is gebaseerd op de resultaten van ingevulde vragenlijsten: één werd ingevuld door de business schools zelf; de tweede lijst werd ingevuld door de MBA's die drie jaar eerder, in 1997, hun opleiding bij het betreffende instituut afrondden. Daarnaast zijn de resultaten van een onafhankelijk onderzoek meegeteld in de uiteindelijke ranking.

Volgens het artikel in The Financial Times ("A Valid Claim to be International") is RSM met recht één van de, of zelfs de meest internationale business school van de wereld".

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Jacqueline van Marle
Director Marketing and Communications
Tel: 010 - 408 22 22; Fax: 010 - 452 95 09
e-mail: jmarle@rsm.nl mailto:jmarle@rsm.nl>

N.B. Fotomateriaal en een Engelstalige versie van dit persbericht zijn op aanvraag beschikbaar.

# # #

De Rotterdam School of Management is de gerenommeerde business school van de Erasmus Universiteit Rotterdam. Gesitueerd in een kennisrijke omgeving, staat de Rotterdam School of Management garant voor innovatieve managementopleidingen. Wereldwijd behoort de RSM tot de top van business schools. www.rsm.nl



This message has been scanned by F-Secure Anti-Virus for Microsoft Exchange. For more information, connect to http://www.F-Secure.com/