Provincie Limburg

ONDERZOEK NAAR INTEGRITEIT AANBESTEDINGEN LOOPT NOG

ONDERZOEK NAAR INTEGRITEIT AANBESTEDINGEN LOOPT NOG

Gedeputeerde Staten van Limburg verwachten begin februari 2001 een rapportage van Forensic Services, onderdeel van Deloitte & Touche, naar de gang van zaken bij aanbestedingen van bodemsaneringsprojecten. Dan zullen GS Provinciale Staten over de uitkomsten daarvan informeren. Zoals aan de Staten gemeld tijdens de Statenvergadering van 15 december 2000, kunnen GS op basis van die uitkomsten besluiten of er mogelijk aanleiding is daarover in overleg te treden met het Openbaar Ministerie.

GS hebben vorig jaar naar aanleiding van signalen uit de eigen organisatie besloten interne onderzoeken te laten uitvoeren naar de gang van zaken bij de aanbesteding van onderzoek en uitvoering van bodemsaneringsprojecten.
De resultaten van de interne onderzoeken waren voor GS aanleiding om, in overleg met de Statencommissie voor Onderzoek, opdracht te verstrekken aan Forensic Services om vast te stellen of de aanbesteding van bodemsaneringsprojecten betrouwbaar en volgens de geldende interne regelgeving is uitgevoerd. Deze regelgeving houdt onder meer in dat de besluitvorming over deze aanbestedingen, onder bestuurlijke verantwoordelijkheid van het College van GS, is gemandateerd aan het ambtelijk management. Om die reden onderzoekt Forensic Services ook dat aspect van het besluitvormingsproces. Om het onderzoek niet te beinvloeden, kunnen en willen Gedeputeerde Staten daarover thans geen nadere mededelingen doen.