Persbericht

Ford Motor Company is virussen te snel af met McAfee

McAfee Anti-Virus beschermt e-mailcommunicatie van meer dan 150.000 Ford-medewerkers

Amsterdam/Brussel, januari '01 -- McAfee, een business unit van Network Associates, Inc. (Nasdaq: NETA), laat weten dat Ford Motor Company (NYSE: F) het McAfee-product GroupShield gaat inzetten om meer dan 150.000 medewerkers wereldwijd te beschermen tegen virussen en andere schadelijke code. Ford Motor Company maakt intensief gebruik van het Internet voor zijn communicatie en voor business-to-business-transacties, het bedrijf heeft dus behoefte aan een krachtige virusbescherming om zijn e-mail-communicatie te beveiligen.

Volgens de onafhankelijke onderzoeksorganisatie Computer Economics, werd er in 1999 wereldwijd voor 12.1 miljard USD schade aangericht door computervirussen. Ford Motor Company gaat zijn IT-infrastructuur en e-mail-communicatie nu bechermen tegen deze Internetvirussen door de implementatie van McAfee GroupShield. GroupShield is één van de sleutelcomponenten van de McAfee Active Virus Defense-suite. Het beschermt groupware-omgevingen tegen virussen en andere kwaadaardige code die gebruik maakt van e-mail-communicatie om zich te verspreiden.

Ford Motor Company doet tevens zijn voordeel met het werk van de onderzoekers van McAfee AVERT (Anti-Virus Emergency Response Team). McAfee AVERT is een wereldwijde onderzoeksorganisatie die intensief samenwerkt met klanten en andere virusbestrijders om nieuwe virussen op te sporen en oplossingen en beschermingen te ontwikkelen. McAfee AVERT gaat samenwerken met Ford Motor Company om het bedrijf tegen virusaanvallen te beschermen.

McAfee biedt complete oplossingen om e-business-ondernemingen te beschermen tegen aanvallen door kwaadaardige Internet-applets virussen. McAfee Active Virus Defense (AVD)-suite biedt meerlagige bescherming tegen virussen. De suite bestaat uit WebShield voor bescherming van de Internet-gateway, GroupShield voor de email-server, NetShield software voor bescherming van file servers, VirusScan voor het beschermen van desktop-gebruikers, VirusScan Thin Client (TC) beschermt mobiele gebruikers en VirusScan Wireless tenslotte voor handheld-toestellen. McAfee biedt tevens de mogelijkheid om het beveiligingsbeleid te stroomlijnen en updates en rapportering over het Internet uit te voeren, door middel van ePolicy Orchestrator en Enterprise SecureCast technology.

Over McAfee
McAfee levert globale en voordelige oplossingen die e-business beschermen tegen aanvallen van kwaadwillige Internet-applets en virussen. McAfee Active Virus Defense is de bekroonde meerlagige oplossing voor antivirusbescherming, met WebShield Internet voor de beveiliging van gateways, GroupShield voor de beveiliging van e-mail servers, NetShield voor file servers en VirusScan voor desktops en mobiele gebruikers. McAfee levert ook schaalbare tools voor het beheer van het antivirusbeleid, updates en rapportage via het Internet, dankzij de technologie van ePolicy Orchestrator en Enterprise SecureCast. Alle producten van McAfee worden gesteund door één van de belangrijkste antivirus-onderzoeksorganisaties ter wereld, McAfee AVERT (Anti-Virus Emergency Response Team), het team dat als eerste Melissa en Bubbleboy ontdekte en dat de klanten beschermt tegen de steeds meer complexe en frequente aanvallen via het Internet die de e-business dreigen te verlammen. Voor meer informatie bereikt u McAfee op het Internet: http://www.mcafeeb2b.com.

Network Associates Inc., met hoofdkwartier in Santa Clara, Calif., is een leidend leverancier van beveilings- en beschikbaarheidsoplossingen voor e-business. De vijf business units van Network Associates -- PGP Security (firewall, detectie van indringing, codering), Sniffer Technologies (netwerk- en toepassingsbeheer), Magic Solutions (op het web gebaseerde oplossingen voor service desks), McAfee (antivirus), en myCIO.com (beveiligings- en antivirusdiensten) -- produceren de beste oplossingen van hun categorie en gebruiken kerntechnologieën om de veiligheid en beschikbaarheid te garanderen die e-business nodig heeft. Network Associates is ook meerderheidsaandeelhouder van McAfee.com, één van de grootste business application service providers op basis van betaalde abonnementen ter wereld. Voor meer informatie bereikt u Network Associates op het nummer+31 (0)20 586 6100 of op het Internet: http://www.nai.com.

Network Associates is in de Benelux gevestigd in:
NL: Gatwickstraat 25, 1043 GL Amsterdam
BE: Building Buro & Design, Heizel Esplanada , B 43, 1020 Brussel.

Voor meer informatie gelieve contact op te nemen met: Suzanne van Donge
Benita Dreesen
Network Associates International BV Creative
Strategies NV
Tel.:+31 (020) 586 62.15 Tel. +32
(02) 267 41 60
Suzanne_van_donge@nai.com
benita@creative-strategies.be