Provincie Friesland

Persberichten

Provinciale website scoort landelijk hoog

De website van de provincie Fryslân scoort wederom prima op de landelijke Internet Monitor Overheidswebsites met een verdienstelijke vijfde plaats. Voor het onderzoek werden in totaal 798 sites beoordeeld. Deze monitor wordt jaarlijks uitgevoerd door het Nederlands Economisch Instituut in opdracht van Helpdesk Overheid.nl. De vijfde plaats betekent dat de Friese site voor het twee jaar op rij landelijk gezien bij de beste 20 overheidssites behoort. Als er bovendien alleen naar de provincies gekeken wordt, staat de Friese website fier op nummer één met een score van 84 punten.

De Internet Monitor wordt georganiseerd door de Helpdesk Overheid.nl, die daarmee de aanwezigheid van overheden op Internet wil vergroten en de effectiviteit en efficiency van de overheidsinformatie en diensten op Internet wil verbeteren.

De provinciale website biedt informatie over het beleid en taken van het provinciaal bestuur en geeft daarnaast actuele informatie over vergaderingen en besluiten.

De positieve scores zijn overigens voor de provincie Fryslân geen aanleiding om tevreden achterover te leunen. Dit jaar zal de nieuwe, nog beter op de verschillende doelgroepen afgestemde, site worden gebouwd en op het web geplaatst. Zodat ook bij de volgende Internet Monitor www.fryslan.nl weer hoog scoort.

Nummer: 007
Datum: 22 januari 2001