Politiebericht Limburg-Zuid: Maastricht 22-01-2001 Persbericht dode man Koffiemolenweg te Maastricht Maandag, 22 januari 2001 (H.P. 15.58 uur )

Maastricht, onderzoek dode man aan de Koffiemolenweg: De dode man die zondagmorgen 21 januari 2001 omstreeks 10.00 uur langs de Via Regia (Koffiemolenweg) kort voor de grensovergang Veldwezelt werd aangetroffen blijkt een 24 jarige inwoner van Maastricht te zijn.

Vanmorgen, maandag 22 januari 2001, is het recherchebijstandsteam van 30 man/vrouw van de politie Limburg Zuid van start gegaan. Begonnen is met een uitgebreide briefing van hetgeen er gisteren allemaal aan werk verricht is.
Uit het onderzoek is gebleken dat er een aantal getuigen zijn geweest die zaterdag 20 januari 2001 een aantal schoten rondom de sportvelden van Maastricht West hebben gehoord.
Vandaag heeft een sectie op het stoffelijk overschot in het academisch ziekenhuis te Maastricht plaatsgevonden. Dit onderzoek heeft uitgewezen dat het slachtoffer vermoedelijk door een schot uit een vuurwapen om het leven is gebracht.

Een speurhond van het korps Limburg-Zuid heeft vanmiddag een uitgebreide zoekactie op en rondom de plaats waar het slachtoffer werd aangetroffen ingesteld. Speurhond Spike vond juist naast de rijbaan van de Koffiemolenweg een huls van een patroon. De huls zal voor verder onderzoek naar het Nederland Forensisch instituut in Rijswijk worden gezonden voor nader onderzoek.

Het recherche bijstandsteam van de Politie Regio Limburg-Zuid momenteel gestationeerd in Maastricht is nog op zoek naar mogelijke getuigen die zaterdag 20 januari 2001 in de vroege avonduren iets bijzonders op de hoek van de Koffiemolenweg en de Via Regia/Bilserbaan gezien hebben. De politie is zeer geïnteresseerd in getuigen die mogelijk voertuigen en/of personen op de genoemde kruising gezien hebben.
Zij kunnen contact opnemen met de politie in Maastricht tel 043-4006554 of met de politie in België en wel de Federale politie in Tongeren telefoon 0032 (0)12-393306.