Persbericht VOOR ONMIDDELLIJKE PUBLICATIE

Debbie Caplan / Janet Brumfield
News Bureau: +1 202 887 3000
International Enquiries: Angela Baker / Mark Weeks +44 (0)20 7675 2870 / +44 (0)1189 183 523
angela.baker@wcom.co.uk / mark.weeks@uk.uu.net

WORLDCOM LANCEERT TOONAANGEVENDE

SUITE MET WERELDWIJDE IP-NETWERKDIENSTEN


-- WorldCom IP VPN en WorldCom Private IP Services faciliteren e-business-activiteiten over de hele wereld --

ASHBURN, VIRGINIA., 22 januari, 2001 ? Op haar Executive Forum 2001lanceerde WorldCom onlangs een pakket met uitgebreide wereldwijde IP-netwerkdiensten - WorldCom IP VPN en WorldCom Private IP - dat traditionele en digitale ondernemingen de datastructuur biedt die vereist is om als mondiale e-business te opereren.

"WorldCom heeft haar IP-netwerkcapaciteiten in één enkele wereldwijde productlijn geïntegreerd die zijn gelijke in de industrie niet kent," aldus Brian Brewer, senior vice president of Business Marketing. "Het bereik van ons wereldwijde facilities-based netwerk onderscheidt ons van zowel nieuwe als bestaande concurrenten, doordat we een complete lijn van geïntegreerde IP-oplossingen voor openbare en bedrijfsnetwerken leveren met geavanceerde mogelijkheden die ondersteund worden door een ongeëvenaard serviceniveau en jaren ervaring met IP-netwerken."

WorldCom IP VPN biedt, op basis van het wereldwijde IP-netwerk van het bedrijf, toonaangevende, beveiligde en dedicated Virtual Private Network (VPN) services. Door haar wereldwijde IP-enabled netwerken op basis van MPLS-technologie opent WorldCom Private IP mogelijkheden voor nieuwe e-applicaties voor traditionele datagebruikers. WorldCom's nieuwe, geïntegreerde suite van IP-netwerkdiensten zet een nieuwe standaard voor de sector en versterkt WorldCom's positie als snelgroeiende, datagestuurde onderneming die de toon aangeeft in het aanbieden van nieuwe digitale diensten zoals VPN, webhosting en Web Center die van vitaal belang zijn voor e-business-activiteiten.

WorldCom's IP netwerkdiensten omvatten een compleet scala aan bedrijfsgerichte functies zoals meervoudige toegangsopties waaronder kieslijnen, ISDN, DSL en draadloos Internet, die volledig aangepast zijn aan klantspecifieke applicaties en bedrijfslocaties. Daarnaast biedt de interoperabiliteit van WorldCom's wereldwijde IP- en bedrijfsnetwerken belangrijke voordelen doordat zij daardoor een hybride IP VPN- en Private IP-oplossing kan bieden aan bedrijven die hun traditionele datanetwerken door het gebruik van Internet willen uitbreiden. WorldCom IP VPN wordt vanaf vandaag in 23 landen aangeboden, terwijl WorldCom Private IP leverbaar is in alle landen waar WorldCom frame relay (45 landen) en ATM (22 landen) aanbiedt.

De CIMI Corporation, een toonaangevende brancheanalist, schat dat IP-diensten op dit moment 25 procent uitmaken van de totale omzet in data services en zij voorziet dat dit percentage in 2010 tot 87 procent gestegen zal zijn. Volgens The Yankee Group heeft WorldCom een van de beste uitgangsposities om marktleider te worden op het gebied van IP VPN Services in een markt die rond 2005 goed zal zijn voor een omzet van meer dan USD 7 miljard.

"WorldCom bevindt zich in een positie om een significant aandeel van de IP services-markt te pakken," aldus Todd Miller, analist bij The Yankee Group. "WorldCom's vermogen om een brug te slaan tussen traditionele en IP-netwerken zal doorslaggevend zijn voor haar marktpositie naarmate bedrijven steeds meer gebruik maken van IP-diensten."

Naarmate e-business steeds "normaler" wordt en de
communicatie-infrastructuur van bedrijven synoniem wordt met hun e-business-infrastructuur, zullen WorldCom-klanten als Bechtel Corporation en The LTC Group, onderdeel van de Veritas Corporation, steeds meer vertrouwen op WorldCom's IP-netwerkdiensten voor hun dagelijkse bedrijfsvoering. Zowel Bechtel als The LTC Group gebruiken WorldCom's IP VPN services om de samenwerking tussen vestigingen en medewerkers op verschillende geografische locaties te stroomlijnen evenals de communicatie met handelspartners in de Verenigde Staten en Europa.

Derek Park, director of Technical Marketing van de LTC Group zegt hierover: "Door WorldCom's oplossingen hebben we onze business naar een hoger niveau kunnen tillen. We kunnen nu in een oogwenk digitale afbeeldingen genereren en tegelijkertijd naar al onze kantoren sturen hetgeen de samenwerking versterkt en de waarde van ons eindproduct verhoogt."

Klanten implementeren WorldCom Private IP om de levensduur, eigenschappen en functionaliteit van hun bestaande frame relay of ATM netwerkinfrastructuur te verlengen. Door één enkele verbinding met het WorldCom Private IP netwerk kunnen alle netwerklocaties van een bedrijf kosteneffectief met elkaar communiceren binnen een "any-to-many" netwerkomgeving.

In 2001 wil WorldCom haar aanbod van IP-netwerkdiensten verder verbeteren en uitbreiden. Recente versterkingen van de WorldCom IP VPN productlijn omvatten expansie in Latijns-Amerika, het aanbieden van opties voor het vergroten van bandbreedte en redundantie en de interoperabiliteit tussen oude dataverbindingen en IP VPN-oplossingen.

Alle WorldCom IP-oplossingen kunnen makkelijk geïntegreerd worden met andere WorldCom e-business-enabling oplossingen inclusief web hosting, geavanceerde beveiligingsoplossingen en andere value-added diensten. Bovendien biedt WorldCom's IP-suite een platform voor een verscheidenheid aan multimedia desktop-applicaties waaronder voice over IP.

Over WorldCom

WorldCom (NASDAQ: WCOM) is een toonaangevend mondiaal communicatiebedrijf voor de digitale generatie met activiteiten in meer 65 landen. De wereldwijde omzet in 1999 bedroeg USD 37 miljard, waarvan meer dan USD 15 miljard afkomstig van snelgroeiende data-, Internet- en internationale diensten. WorldCom levert de innovatieve technologieën en diensten die de basis vormen om zaken te doen in de 21e eeuw. Ga voor meer informatie naar http://www.worldcom.com.

# # #