HANDSPRING BREIDT VERKOOPPUNTEN IN BENELUX UIT

Naast online-verkoop brengt Handspring haar Visor handheld computers ook naar winkelketens in Nederland en België

Genève, Zwitserland (22 januari 2001) - In navolging van de VS, waar de handheld computers van Handspring behalve online ook al geruime tijd verkrijgbaar zijn bij grote retailers, zijn de Visor handheld computers ook te vinden in menig electronica-keten in zowel Nederland als België. Sinds mei vorig jaar richt Handspring zich ook tot de Europese markt. Tot dusver waren de Handspring Visors voor de consument alleen via de Handspring-website te verkrijgen. Maar in navolging van de VS en andere Europese landen, liggen de Handspring Visors nu ook in de Nederlandse en Belgische winkels. Met de groeiende vraag naar handheld computers, zal Handspring in het nieuwe jaar haar distributiekanalen verder blijven uitbreiden waardoor de Visors met haar diverse accessoires nog makkelijker verkrijgbaar zullen zijn.

"Handspring is blij met deze uitbreiding van verkooppunten", zegt Michel van den Berg, Sales Manager Benelux & Nordics. "Nu de Visors van Handspring ook in winkels te koop zijn, heeft de consument de keuze om onze producten online of via het retailkanaal aan te schaffen. Hiermee willen we onze positie op de Nederlandse markt verstevigen. We zijn nog bezig met uitbreidingen naar het telecom en business-to-business circuit."

De Visors zijn momenteel al verkrijgbaar in:

Nederland: Mediamarkt, Dunnet, Correct, Raf, Staphorst, Powerline Computers, BCE Amsterdam, Vobis Superstore (Rotterdam en Eindhoven), Office Center. De distributeur voor de Nederlandse markt is Retail Express.

België: Exel, FNAC, Macro, Selexion, Microman, Bias, QCOM De distributeur voor de Belgische markt is Azerty.

Over Visor
Visor is momenteel verkrijgbaar in vijf modellen: Visor Solo, Visor, Visor Deluxe, Visor Platinum en Visor Prism. Alle Visor-producten zijn gebaseerd op Palm OS* software en zijn voorzien van het Springboard slot voor plug-and-play modules die afzonderlijk verkrijgbaar zijn. Met uitzondering van de Visor Solo, worden alle Visors geleverd met een speciale synchronisatekit en HotSync* software voor desktop synchronisatie en een koppeling met Microsoft Outlook*.

Eind vorig jaar heeft Handspring twee nieuwe Visors op de markt gebracht: de Visor Prism en de Visor Platinum. Visor Prism, Handspring's eerste product met 16-bit kleurenscherm, kan meer dan 65.000 verbluffende kleuren weergeven voor het bekijken van afbeeldingen in fotokwaliteit, alsmede levensechte games en kaarten. Bovendien wordt de Visor Prism geleverd met een oplaadbare Lion batterij. De Visor Platinum is de snelste Palm OS handheld computer die momenteel verkrijgbaar is - tenminste 50% sneller dan de Visor Deluxe en niet minder dan twee maal zo snel als andere Palm OS producten.

Daarnaast zijn de Visor Prism en de Visor Platinum ook voorzien van het Springboard expansionslot, zodat optimaal gebruik gemaakt kan worden van de kleurenweergave en de aantrekkelijke uitbreidingsmogelijkheden. De Visor Prism is uitgevoerd in kobaltblauw en de Visor Platinum in metallic zilver. De Visor Prism en de Visor Platinum zijn verkrijgbaar voor adviesprijzen van respectievelijk 1499 en 949 gulden (29,999 en 18,999 BEF)

Over Handspring
Handspring is een innovatieve onderneming op het gebied van handheld computers. Handspring ontwikkelt, produceert en verkoopt een reeks multifuntionele handheld computers voor uiteenlopende markten en klanten. Het bedrijf werd in 1998 opgericht door de scheppers van het internationaal toonaangevende 3Com Palm Computing-platform. Het paradepaardje van Handspring is het Springboard-platform dat een eenvoudige en gebruikersvriendelijke manier voor het uitbreiden van software en hardware biedt. De Visor handhelds, plus de Springboard-uitbreidingsmodulen en toebehoren, zijn o.a. te koop in de zojuist genoemde winkels maar kunnen ook besteld worden op Handspring's eigen website www.handspring.com, en op sites als www.pdashop.nl en www.inmac.nl.