Politiebericht Brabant-Zuid-Oost: Eindhoven e.o. 22-01-2001
1e persbericht 22 januari 2001


Persberichten uit de regio:

Eindhoven: Man mishandelt badmeester
Zondagmiddag om 15.40 uur is in zwembad de Tongelreep een 25-jarige Eindhovenaar aangehouden. Hij had een 23-jarige vrouwelijke badmeester in het gezicht geslagen. De man had zijn nat T-shirt boven het hoofd van een andere vrouwelijke badmeester uitgewrongen. Toen deze tegen hem zei dat ze daar niet van gediend was, duwde hij haar weg en spuwde haar in het gezicht. Toen de 23-jarige badmeester haar wilde beschermen kreeg zij een klap in het gezicht. De man kreeg een proces-verbaal en een toegangsverbod.

Eindhoven: Inbreker snel (weer) gepakt
Op de Keizersgracht is zondag om 22.55 uur een 31-jariger Eindhovenaar aangehouden. Dat gebeurde na een inbraakmelding bij een kledingzaak aan de Hooghuisstraat. Een getuige had gezien dat een man een ruit naast de deur vernielde, naar binnen ging en met veel kledingstukken wegliep. Een politiepatrouille zag de man met de kleding lopen en hield hem aan. Hij had 11 jassen en 17 kleinere kledingstukken zoals T-shirts bij zich. De man is ingesloten. Hij was eerder die dag in vrijheid gesteld na een autodiefstal.

Eindhoven: Flatscreens uit vrachtauto gestolen
In de nacht van zondag op maandag zijn vanuit een vrachtauto die op de Adriaan Mulderweg geparkeerd stond 46 flatscreens gestolen. Het zeil van de vrachtauto is opengesneden. De chauffeur die in de cabine lag te slapen heeft niets gemerkt.

Helmond: Belediging en bedreiging na vechtpartij Na een vechtpartij tussen twee Helmonders van 26 en 20 jaar oud in de Scheldestraat is zondag om 20.55 uur de 26-jarige verdachte aangehouden. De 20-jarige had een gebroken neus en verschillende kneuzingen in het gezicht. Waarover de twee mannen, broers van elkaar, ruzie hadden gekregen is niet duidelijk. De 20-jarige wilde, na behandeling in het ziekenhuis, geen aangifte doen. Zijn broer werd daarna in vrijheidgesteld. Hij kreeg wel een proces-verbaal omdat hij een politieagent had beledigd en bedreigd.

Helmond: Woninginbraak
Zondag, tussen 14.30 en 21.00 uur is ingebroken in een woning aan de Kerkstraat. Men kwam vermoedelijk met een valse sleutel binnen. De bewoner mist een gsm, een videorecorder, een jas en 62 cds. De waarde ligt rond de fl. 3.500,=.

Best: Bestelauto gestolen
Vanaf de Oirschotseweg is in de nacht van zondag op maandag een witte Mercedes Benz 208D met het kenteken VH-GR-90 gestolen.

Eersel: Reeks inbraken gepleegd
In Eersel werden zondag tussen 15.00 en 00.30 uur vier woninginbraken gepleegd. Twee inbraken vonden plaats op de Kerkstraat. Uit één van de woningen werd een sleutelbos en een fotocamera met lenzen meegenomen. In de andere woning aan de Kerkstraat heeft de dader nogal wat vernielingen veroorzaakt. Wat exact is weggehaald uit deze woning is nog onduidelijk. De andere twee inbraken werden gepleegd op het Hint. Uit één van deze woningen werd een fotocamera gestolen. Uit de andere woning werd niks meegenomen. De dader kwam bij alle vier de woningen binnen door het vernielen van een raam. Bij drie inbraken is bekend dat het raam ingegooid werd met een steen.

Geldrop: Kaketoes gestolen
Zondag zijn tussen 15.00 en 19.15 uur drie wifkuifkaketoes gestolen uit een schuur aan de achterzijde van een woning op de Nuenenseweg. De kaketoes zaten in een ren in de schuur. Zowel het hangslot van de ren als van de schuurdeur zijn opengebroken door de dader.

Maarheeze: Onder invloed
Op de Stationsweg is zondag om 17.25 uur een 47-jarige automobilist uit Valkenswaard betrapt op het rijden onder invloed. Hij bleek een promillage van ruim 1,5 te hebben. Zijn rijbewijs is ingenomen.

Nuenen: Ongeval onder invloed
Een 41-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats is maandag om
1.35 uur op de Keizershof aangehouden. Dat gebeurde nadat hij even daarvoor met een bestelauto de tuin van een woning aan de Keizershof was ingereden. Hij was daarna verder gaan lopen, maar voetsporen in de sneeuw brachten de politie naar hem toe. Hij had flink gedronken en weigerde iedere medewerking. Zijn rijbewijs was al eerder ingenomen, hij had een ontzegging van de rijbevoegdheid. De man had nog verschillende boetes openstaan. Hij is ingesloten.

Nuenen: Jongen beroofd van portemonnee
Een 14-jarige jongen uit Gerwen is zondagmiddag om 15.45 uur op de Margot Begemannstraat beroofd van zijn portemonnee. Hij was met een vriend geld wezen pinnen. Twee jongens op een rode Gilera bromscooter benaderden hen en zij vroegen hen hoe laat het was. Daarna vroegen zij geld. De jongens zeiden geen geld te hebben, waarna één van de jongens op de bromscooter de portemonnee met fl. 25,- en pinpas uit de broekzak van de 14-jarige pakte. Daarna reden ze weg in de richting van de Beekstraat.

Soerendonk: Woninginbraak
Uit een woning aan de Damenweg is op zondag tussen 12.30 en 20.00 uur ingebroken. De dader kwam binnen door een ingeslagen raampje aan de zijkant van de woning. De hele woning is doorzocht. Uit de woning werden een kratje bier, een geluidsinstallatie, een TV, een videocamera, computerapparatuur, videoapparatuur, een portefeuille met bankpas, 75 gulden en 200 Duitse Marken weggehaald.

Son: Kluis gestolen
Uit een bedrijf aan 4000 op Ekkersrijt is zondag rond 0.30 uur een kluis gestolen. Met een auto is de pui vernield. De kluis is meegenomen. In de kluis zat fl. 30,=.

Valkenswaard: Inbraak in berging
In een losstaande berging behorende bij een woning aan de Ketelbuterwei is zondag ingebroken. De dader kwam binnen door het kozijn en de deur van de berging te ontwrikken. Uit de berging werden onder andere een afgesloten Suzuki bromscooter, twee sporthengels en een klopboormachine weggenomen.

Valkenswaard: Man met drugs aangehouden
In een café aan de Markt is zondag om 23.35 uur een 32-jarige man uit Budel aangehouden. Personeel van de zaak had gezien dat de man drugs bij zich had. Hij bleek bij fouillering drie cachetten cocaïne bij zich te hebben. De man is ingesloten.