Politiebericht Friesland: Friesland 23-01-2001 DISCTRICTSCHEF MIDDEN FRIESLAND AANVAARDT NIEUWE FUNCTIE

De chef van het district Midden Friesland (gemeenten Leeuwarden en Boarnsterhim), mr. drs. C. Bangma, heeft met ingang van 1 mei 2001 een nieuwe functie aanvaard bij het Nederlands Politie Instituut (NPI) te Den Haag. De heer Bangma wordt aangesteld als coördinator Cluster Strategie en Beleid, tevens plaatsvervangend directeur van het NPI.

De heer Bangma was sinds 1993 chef van het district Midden Friesland, daarvoor was hij onder meer werkzaam als hoofd Jeugd- en Zedenzaken en hoofd van de afdeling Beleidsvoorbereiding en Algemene Zaken van het Korps Rijkspolitie, district Friesland.

Bij de openstelling van de vacature coördinator Cluster Strategie en Beleid bij het NPI heeft de heer Bangma zijn interesse voor de functie aangegeven. Zijn aanstelling past in het loopbaan- en management development beleid van de Nederlandse politie en de politie Friesland.

De Cluster Strategie en Beleid levert een bijdrage aan de verdere ontwikkeling van de Nederlandse politie. Het werkterrein omvat de ontwikkeling van de politie in de samenleving en de relatie tussen de politie en andere overheden, maatschappelijke organisaties en burgers. Ook vraagstukken op het terrein van integrale veiligheid, klachtenbehandeling, privacy en de effecten van informatie- en communicatietechnologie op het besturen van de politieorganisatie maken onderdeel uit van het werkterrein van de cluster. De Cluster Strategie en Beleid adviseert de politieberaden over de gewenste ontwikkelingen binnen het politiebestel en over aanpassingen in de Politiewetgeving.

Bureau Voorlichting & PR: 058 8808074