Politie Drenthe

Persberichten Regio Politie Drenthe

Twee doden en gewonde bij verkeersongeval
00:01 dinsdag 23 januari 2001

Dirk Neef, 06 - 51 557 950

ZUIDLAREN. Bij een frontale aanrijding op de N-34 bij Zuidlaren kwamen maandagavond twee personen om het leven en raakte een derde gewond. Twee personenautos werden totaal vernield. Door dit ongeval is de N-34, tussen Zuidlaren en de aansluiting met de A-28, van 20.00 tot 22.30 uur afgesloten geweest.

De 26 jr. Patrick van der Kamp uit Zuidlaren en de 81 jr. mevrouw Grietje Dijkema-Nienhuis uit Appingedam overleden op de plaats van het ongeval. Zij zaten bekneld in de autowrakken en werden er door de brandweer uitgehaald. Een 71 jr. man uit Appingedam werd met nog onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis in Groningen. Hij is niet in levensgevaar.

De man uit Appingedam reed in de richting van Zuidlaren. Bij hem in de auto zat zijn bejaarde plaatsgenote. In tegenovergestelde richting reed de man uit Zuidlaren. Hij zat alleen in de auto. Precies op een viaduct, ongeveer in het midden van de rijbaan, botsten beide autos frontaal op elkaar. Nader sporenonderzoek en de verklaring van de man uit Appingedam en eventuele getuigen, zullen meer duidelijkheid moeten geven over de precieze toedracht van dit ongeval.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe