Politie Drenthe

Persberichten Regio Politie Drenthe

Berichten van dinsdagmorgen
09:59 dinsdag 23 januari 2001

Dirk Neef, 0522 - 27 4015

Lichtgewond door aanrijding

ZUIDLAREN. Een 23 jr. vrouw uit Assen werd maandagmiddag met rugklachten overgebracht naar het ziekenhuis. De vrouw zat als passagier in een auto die op de kruising van de Larixlaan met de Schipborgweg in Zuidlaren betrokken was bij een aanrijding. De bestuurster, een 50 jr. vrouw uit Assen, verleende geen voorrang aan een bestelauto bestuurd door een 19 jr. inwoner van Schipborg.


*
Dodelijk ongeval N-34 Zuidlaren

Aanvulling op het eerste bericht over dit ongeval. De leeftijd van het vrouwelijke slachtoffer, mevrouw Grietje Nienhuis, e.v. Dijkema uit Appingedam, is 81 jr. De juiste naam van het tweede slachtoffer is Patrick van der Kamp.

Over de oorzaak van het ongeval is verder nog niets te melden.


*
Winkeldieven aangehouden

BEILEN/ASSEN. In een winkel aan de Brinkstraat in Assen werden maandagmiddag twee winkeldieven aangehouden. Het betreffen een 28 jr. man uit Eelde en een 24 jr. man zonder vaste woon- of verblijfplaats. De heren hadden in de winkel een broek gestolen. Ze hadden trouwens nog een nieuwe broek bij zich die ze gestolen bleken te hebben in een winkel in Assen. De man uit Eelde werd na verhoor op vrije voeten gesteld. Omdat de andere man zich niet kon identificeren is hij voor nader onderzoek ingesloten.


*
Inbreker aangehouden

EMMEN. In de nacht van maandag op dinsdag hield de politie in het busstationsgebouw aan de Verlengde Spoorstraat in Emmen een 30 jr. man zonder vaste woon- of verblijfplaats aan. De man had daar ingebroken en werd al etend aangetroffen in de kantine. Een getuige had de politie gebeld. De aangehouden man is voor nader onderzoek ingesloten op het politiebureau.


*
Auto-inbraken

VALTHE. In de nacht van maandag op dinsdag is in Valthe ingebroken in zeker vier personenautos De autos stonden geparkeerd aan de Holakkers (twee autos), de Linderakkers en de Leemkuilenweg. Uit alle autos is de radio gestolen.

EMMEN. Ook werd er in de nacht van maandag op dinsdag ingebroken in een aan het Bolwerk in Emmen geparkeerde auto. Wat uit deze auto is gestolen is nog niet bekend. In de Danackers werden van een auto de vier wielen gestolen.


*
Auto gestolen

EMMEN. De eigenaar van een witte Toyota Starlett ontdekte dinsdagmorgen dat zijn auto gestolen was. Hij had de auto maandagavond geparkeerd op een parkeerplaats aan de Haselackers in Emmen.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe