Politiebericht Flevoland: district Noord 23-01-2001 Dagelijkse persberichten
Stafdienst Communicatie, Nijland, 0320-266 825

Insluiper verwondt bewoonster
NAGELE Een bewoonster van de Karwijhof trof, toen zij gistermiddag naar boven liep, een insluiper in de slaapkamer aan. Toen de man merkte dat hij ontdekt was, sloeg hij de vrouw in het gezicht (waardoor zij een bloedneus en een kapotte lip opliep) en probeerde te ontkomen. Dat lukte na een kleine worsteling. Uit de woning wordt niets vermist. Een kort buurtonderzoek gisteren door de politie heeft niets opgeleverd: de politie stelt de komende dagen een nader onderzoek in.

Preventieteam van de politie graveert in Lange Nering EMMELOORD Zaterdag 27 januari aanstaande kunnen bewoners van Emmeloord (en omstreken) tussen 09.00 en 12.00 uur in de Lange Nering (Kettingplein) terecht bij het politiepreventieteam om hun fiets of step te laten graveren. De leden van het preventieteam geven tevens voorlichting over het merken van waardevolle bezittingen. Mensen die niet alleen hun fiets, maar ook waardevolle spullen als een televisie en videorecorder, geluidsapparatuur, computer, fotoapparatuur en antiek minder diefstalgevoelig willen maken, kunnen bij het preventieteam een koffer met graveerspullen reserveren. Deze koffer kan gratis geleend worden voor het thuis merken en registreren van goederen.

Lichtgewonde na aanrijding
DRONTEN Nadat gisterochtend op de Oost een 20-jarige automobiliste uit Dronten afremde voor een overstekende voetganger, reed een 43-jarige automobiliste uit dezelfde plaats tegen de achterkant van haar auto. Na de aanrijding klaagde de 20-jarige over misselijkheid en over pijn in haar nek en is per ambulance voor controle naar het ziekenhuis in gebracht. Na onderzoek mocht zij naar huis. De andere automobiliste bleef ongedeerd. Beide auto(s zijn afgesleept.

Aanhouding na vernieling
LELYSTAD Nadat de politie gisteren aan het eind van de middag gevraagd werd om naar de Kempenaar te gaan waar een man op straat liep te schreeuwen, bleek een 19-jarige Lelystedeling na een ruzie twee ruiten van de woning van een familielid van hem te hebben ingeslagen. De 19-jarige is aangehouden en geboeid overgebracht naar het politiebureau, waar hij voor verhoor is ingesloten.