Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 23-01-2001

Politiebericht Utrecht: district Eemland noord, 09.05 uur
Verkeersongeval letsel

BAARN Een 22-jarige man uit Utrecht reed met zijn bestelbus over de afrit van de A1 vanuit de richting Amersfoort. Ter hoogte van de kruising met de Bisschopsweg verleende hij geen voorrang aan een 27-jarige bestuurder uit Utrecht. Het gevolg was een aanrijding waarbij de 27-jarige Utrechter gewond raakte.

De brandweer uit Bunschoten moest het 27-jarige slachtoffer uit zijn auto bevrijden. Een 26-jarige passagier en haar 2 dagen oude baby raakten niet gewond. De man is met rug en nekletsel overgebracht naar het UMC in Utrecht.

Snelheidscontrole

SOEST - Tussen half negen en kwart over tien heeft de politie maandagmorgen op de Koningsweg een snelheidscontrole uitgevoerd. In totaal passeerden 1155 voertuigen de radarauto. Voor 69 bestuurders schreef de politie een bekeuring uit voor te hard rijden. Op de Koningsweg geldt een maximum snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 76 km/u.

Later op de ochtend werden tussen half elf en twaalf uur 1230 voertuigen gecontroleerd. Hiervan reden 141 bestuurders te hard. Een bestuurder reed met bijna 100 km/u langs de controlepost.

Mishandeling

BUNSCOTEN/SPAKENBURG Maandagmorgen meldde zich een 28-jarige man uit Bunschoten/Spakenburg op het bureau. Hij wilde aangifte doen van mishandeling. Het slachtoffer liep die ochtend op de Spuistraat in de richting van zijn woning. Ter hoogte van zijn voordeur werd hij plotseling aangevallen door een buurman. De man sloeg de 28-jarige Bunschotenaar met een honkbalknuppel meerder malen in het gezicht.

De politie heeft de man aangehouden en overgebracht naar het bureau. De verdachte verklaarde dat hij `s avonds een gesprek had opgevangen van zijn buurman. Volgens hem ging dat gesprek over zijn vrouw en was hierover erg kwaad geworden. Uiteindelijk bleek dat de belager het één en ander verkeerd had gehoord en het gesprek totaal niet over zijn vrouw ging.

Rijden onder invloed

SOEST Tijdens de surveillance zag de politie maandagnacht een voertuig over de Soesterbergsestraat rijden waarvan het vermoeden bestond dat de bestuurder gedronken had. Ter hoogte van het AZC werd de auto aan de kant gezet.

De bestuurder een 23-jarige man uit Bodegraven - bleek na een eerste blaastest gedronken te hebben. De man werd aangehouden en voor een ademanalyse overgebracht naar het bureau. Uiteindelijk bleek dat hij 0,8 promille alcohol in zijn bloed had. Met een boete van 410,= en een rijontzegging van twee uur werd hij naar huis gestuurd.

Weggelopen jongens aangehouden
BUNSCHOTEN/SPAKENBURG Maandagmiddag belde een inwoner uit Bunschoten/Spakenburg naar de politie met de mededeling dat hij zojuist drie jongens de weg had gewezen naar Soest. De jongens hadden de man verteld te zijn weggelopen uit een internaat in Ermelo.

Omdat de Bunschotenaar het net vertrouwde belde hij de politie. Door wijkagent Zomer en zijn stagiaire werden de jongens twee van 16 en één van 15 jaar- aangehouden op de Bisschopsweg. De jongens zijn later op de dag teruggebracht naar het internaat in Ermelo.