Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 23-01-2001

Politiebericht Utrecht: districten Utrecht stad, 09.15 uur
Verdachte beroving aangehouden

UTRECHT Op maandagavond is een 20-jarige man uit Utrecht aangehouden op verdenking van het plegen van een beroving eerder die middag. Een 18-jarige man uit Opheusden werd beroofd van zijn portemonnee nadat hij goederen had afgeleverd bij een woning op de Zwanenvechtlaan.

Toen de man weer in zijn voertuig wilde stappen werd hij aangesproken door een jongen. De man reageerde hier niet op en stapte in. Vervolgens wordt zijn portemonnee weggegrist en wordt hij bedreigd door een andere jongen. Daarna gingen beide daders ervandoor.

Na onderzoek door de politie bleek dat een van de daders zich vermoedelijk in een winkel ophield aan de Amsterdamsestraatweg. Hier werd hij door de politie aangetroffen en was hij in het bezit van een som geld. De verdachte is meegenomen naar het bureau voor nader verhoor.

Preventie-bijeenkomst

UTRECHT De politie heeft samen met het preventieteam van de politie een voorlichtingsavond gehouden voor de bewoners van de Bijnkershoeklaan, Van Eysingelaan, Telderslaan en Loderlaan. Ook waren medewerkers van het wijkbureau en beheerders van diverse woningen aanwezig.

Tijdens de avond kregen de aanwezige bewoners informatie over inbraakpreventie en de mogelijkheden voor een opstart van een buurtpreventieproject werden aangereikt. De avond werd door de buurtbewoners als positief ervaren. Er is besloten om een buurtpreventieproject op te zetten.

Man zonder rijbewijs rijdt tegen politie-auto

UTRECHT Op 23 januari reed rond 04.00 uur een 33-jarige man uit Utrecht met zijn personenauto tegen een surveillancewagen van de politie op. De man reed weg vanuit een parkeervak op de Marnixlaan zonder richting aan te geven en botste tegen de rechterzijkant van de politiewagen die net passeerde.

De automobilist verklaarde direct aan de agenten dat hij onder invloed had gereden en geen rijbewijs had. Daarop werd de man meegenomen naar het bureau. Na een ademanalyse bleek de man wel wat gedronken, maar een te laag promillage had voor vervolging. Wel bleek dat de man inderdaad niet in het bezit was van een geldig rijbewijs B. Hiervoor heeft de man een proces-verbaal ontvangen.

Auto in het water aangetroffen

UTRECHT Gisterochtend 22 januari ontving de politie de melding dat een passant bandensporen had aangetroffen die rechtstreeks het water van het Amsterdam-Rijnkanaal inliepen. Omdat de mogelijkheid bestond dat een voertuig het water in was gereden/geduwd, werden brandweer, ambulance en Rijkswaterstaat ingeschakeld. De politie te water zorgde voor de regeling van het verkeer op het water en de beveiliging van de duikers. Na een zoektocht werd een auto 7 meter van de kant aangetroffen in het water.

Nadat het voertuig uit het water was getakeld, bleken zich geen personen in de auto te bevinden. Het voertuig miste de kentekenplaten. De politie stelt een onderzoek in naar de mogelijke eigenaar van het voertuig.