Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 23-01-2001

Politiebericht Utrecht: district Eemland zuid 10.15 uur
Hennepkwekerij bij toeval aangetroffen

AMERSFOORT - Gisterenmiddag omstreeks half twee werd de politie naar een adres op De Verwondering gezonden, omdat daar een voordeur open zou staan. Ter plaatse troffen zij de voordeur van dat pand inderdaad open aan. Rekeninghoudend met een eventuele inbraak hebben zij vervolgens in de woning een onderzoek ingesteld.

Gekomen op de eerste etage roken zij een sterke geur van hennepplanten. Na een kortstondig onderzoek troffen zij in een afgesloten kamer 81 hennepplanten aan. Tegen de bewoner, een 34-jarige man uit Amersfoort, zal proces-verbaal worden opgemaakt. De hennepplanten zijn in beslag genomen en de gehele kwekerij is met hulp van de dienst ROVA en REMU ontmanteld.

Snelheidscontrole

AMERSFOORT Gisterenmorgen heeft de politie tussen kwart voor drie en kwart voor vier op een snelheidscontrole gehouden. Op de Surinamelaan werden 147 voertuigen gecontroleerd. De maximum toegestane snelheid van 50 km p/u werd door 17 automobilisten overschreden. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 74 km p/u.

Beroving schoudertas

AMERSFOORT Gisterenavond omstreeks is een 18-jarige vrouw uit Amersfoort beroofd van haar schoudertas. Toen zij over de Schothorstlaan fietste werd zij enige tijd gevolgd door twee mannen op een bromfiets. Omdat zij vermoedde dat de twee mannen het op haar gemunt hadden hield zij haar schoudertas stevig vast.

Op een gegeven moment kwam de bromfiets naast haar rijden en trok de passagier aan het hengsel van haar schoudertas. Om een val met haar fiets te voorkomen moest zij uiteindelijk haar tas loslaten. De daders gingen er vandoor in de richting van Hoogland. De politie trof het slachtoffer geheel overstuur aan en heeft ter plaatse de aangifte opgenomen. Helaas kon de vrouw slechts een summier signalement van de daders opgeven. De politie zal een onderzoek instellen.

Slingerende automobilist

AMERSFOORT Tijdens hun surveillance zagen politieagenten een personenauto slingerend over de Stadsring rijden. Na staande houding van de bestuurder, een 35-jarige man uit Eerbeek, roken de agenten een sterke alcohollucht. De man probeerde de blaastest te saboteren en werd derhalve aangehouden en overgebracht naar het bureau voor een ademanalyse. De ademanalyse wees een alcoholpercentage aan van 0,95 promille. Met een rijverbod van drie uur en een dagvaarding is de man vervolgens heengezonden.