Gemeente Rheden

Geluidsschermen A 12

Langs de A 12 wordt er tussen maart 2001 en mei 2002 ruim twee kilometer geluidsscherm bij gebouwd. In Arnhem langs de wijk Elsweide en delen van de wijken Geitenkamp/Arnhemse Allee en Paasberg. In Velp ter hoogte van het Larenstein viaduct. In opdracht van de gemeenten Arnhem en Rheden heeft Rijkswaterstaat het werk binnen het beschikbare budget gegund. Hiermee is de komst van de schermen zeker geworden.

Bouw geluidsschermen
Eerst wordt gewerkt aan de Arnhemse kant. De bouw vindt plaats tussen maart en oktober 2001. Er komen rechtopstaande geluidsschermen van grijs beton. Deze zien er hetzelfde uit als de schermen die ruim twee jaar geleden langs de andere delen van de Geitenkamp en de Paasberg zijn geplaatst. Aansluitend wordt tot mei 2002 aan de Velpse kant gebouwd. Op de vier viaducten en bij de Larensteinselaan worden de schermen doorzichtig. Langs de rest van het tracé komen betonnen schermen, waar van beide kanten aangeplante klimop tegenop zal groeien.

Meer informatie over de uitvoering
Tijdens de uitvoering van de werkzaamheden is de rijbaan, waarlangs met groot materieel wordt gewerkt, versmald voor het verkeer. Bewoners van de aangrenzende wijken ontvangen in de loop van januari een nieuwsbrief. Medio februari is er van 17.00 tot 21.00 uur een informatieve inloopbijeenkomst gepland